‘BLAGDANSKI POKLON‘

Konzum se pohvalio da će početkom nove godine uložiti 100 milijuna kuna u povećanje plaća zaposlenika

Tijekom proteklih godina su već bile povećavane plaće i podizane naknade, a uz to se redovito isplaćuju i božićnica, uskrsnica i regres
 Damir Krajac/Cropix

Više od 100 milijuna kuna uložit će Konzum u novo povećanje plaća većine svojih zaposlenika pa će početkom 2022. veće plaće dobiti više od 9.000 zaposlenih u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici. Rezultat je to suradnje i dogovora sa socijalnim partnerima i Fortenova grupom u okviru koje Konzum posluje.

„Na trudu i doprinosu naših zaposlenika temelje se svi naši poslovni uspjesi. Posebno sam ponosan na to da se naši ljudi iz godine u godinu dokazuju kao najbolji i najveći maloprodajni tim u Hrvatskoj. Snaga Konzumovog tima se najkvalitetnije mjeri znanjem, iskustvom, inovativnošću, poznavanjem naših kupaca te velikom sposobnošću prilagodbe i brzim reakcijama u dinamičnom okruženju u kojem poslujemo. Upravo zato smo usmjereni na stalno povećanje njihovih prava i pogodnosti kao i na unapređenje ukupnih uvjeta rada u kompaniji. Vjerujem da ovim novim povećanjem plaća na najbolji način pokazujemo našu zahvalnost za ogroman posao koji se svakodnevno obavlja u Konzumu, a ujedno je to i najbolji blagdanski poklon za naše zaposlenike i njihove obitelji“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Konzum uvodi i novi, jednostavniji i još transparentniji način obračuna plaća u bruto iznosu naspram dosadašnjeg obračuna plaća temeljem koeficijenata.

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske pozdravlja povećanje plaća zaposlenicima Konzuma kao važnu i vrlo pozitivnu promjenu.

“Sindikat trgovine Hrvatske je ostvario kvalitetan socijalni dijalog u Konzumu. Nakon Kolektivnog ugovora, sklopljenog početkom ove godine, Konzum je napravio značajne iskorake u pogledu materijalnih prava radnika. Uz to što će se od siječnja 2022. povećati plaće zaposlenicima Konzuma, promijenit će se i način obračuna plaća“, izjavila je Zlatica Štulić.

Tijekom proteklih godina u Konzumu su već bile povećavane plaće i podizane naknade, a uz to se redovito isplaćuju i božićnica, uskrsnica i regres, dar za dijete, jubilarne nagrade, naknada za novorođenče, naknada za topli obrok, prijevoz i nagrada za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, poklon za djecu, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:58