Sporna aplikacija

Kinezi odgovorili Trumpu: 'Nećemo prihvatiti 'krađu' TikToka, imamo načina za uzvratiti'

Trump je u početku prijetio da će zabraniti TikTok u SAD-u zbog nacionalne sigurnosti
TikTok, Donald Trump
 AFP

Kina neće prihvatiti američku "krađu" kineske tehnološke kompanije za snimanje kratkih video isječaka TikTok, objavili u utorak kineski državni mediji.

Pritisak Trumpove administracije na kinesku kompaniju ByteDance, roditeljsku tvrtku TikToka, da proda svoje američko poslovanje ili riskira ukidanje jednako je principu "razbij i zgrabi", piše u državnoj novini China Daily.

Iako će Peking vjerojatno biti "oprezan" u nametanju jednakih ograničenja američkim kompanijama u Kini, ima "puno načina" da uzvrati, piše novina.

Microsoft je u ponedjeljak priopćio da je u razgovorima s ByteDanceom o kupnji dijelova TikToka, nakon što je američki predsjednik Donald Trump dao tvrtkama 45 dana da postignu dogovor. Trump je u početku prijetio da će zabraniti TikTok u SAD-u zbog nacionalne sigurnosti.

Američki državni tajnik Mike Pompeo kazao je tijekom vikenda da bi Washington mogao "uskoro" poduzeti postupke protiv TikToka i drugih kineskih tvrtki za koje se vjeruje da dijele podatke s kineskim vlastima.

ByteDance je u nedjelju priopćio da je i dalje ima za cilj biti globalna kompanija usprkos "složenim i nezamislivim poteškoćama" koje uključuju "napeto" međunarodno političko okruženje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:35