MILIJUN GODIŠNJE JEDEMO

Insajderski izvještaj o Hrvatima omiljenoj suhomesnatoj deliciji: Butovi pojeftinili, a cijena ista, ali zato panceta...

Nitko u Hrvatskoj nema skupu tehnologiju, opremu i znanje za proizvodnju pršuta od smrznutog buta

Pršutana

 Tom Dubravec/CROPIX

Uoči početka sezone soljenja pršuta u Hrvatskoj cijena svježih svinjskih butova u mesnim industrijama iz kojih hrvatski proizvođači pršuta nabavljaju svježe butove stabilizirala se u odnosu na prošlu godinu. Gotovo zanemarivo je čak i niža nego u isto vrijeme lani. U Mađarskoj, odakle proizvođači pršuta najčešće nabavljaju svježe butove, i to iz poznate kompanije Kometa koja obrađuje većinu slavonskih svinja, došlo je do pada cijene svježih svinja. Međutim, to se zasad nije prelilo na pozicije koje proizvođači suhomesnatih proizvoda kupuju za potrebe svoje proizvodnje.

Cijene su, kako nam otkriva doktor prehrambene tehnologije i jedan od najpoznatijih stručnjaka za proizvodnju pršuta Ante Madir, ujedno izvršni direktor Klastera...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 09:44