Partnerstvo

Indijski edukacijski startup CiREE pobjednik je Indijsko-hrvatskog startup izazova

HAMAG-Bicro objavio je da su primili više od 300 prijava. Među njima odabrali su 13 najboljih rješenja.

Predstavljenje pobjednika Hrvatsko-indijskog startup izazova u organizaciji Hamag-Bicra, Startup Indija i veleposlanstva Indije u Hrvatskoj

 Jl/

Indijski edukacijski startup CiREE pobjednik je Indijsko-hrvatskog startup izazova koji su organizirali HAMAG-Bicro, Startup India i veleposlanstva Indije u Hrvatskoj. CiREE je web platforma za stjecanje vještina, usavršavanje, prekvalifikaciju i zapošljavanje.

HAMAG-Bicro objavio je da su primili više od 300 prijava. Među njima odabrali su 13 najboljih rješenja.

Tri izazova za startupe

Organizatori su u okviru Indijsko-hrvatskog startup izazova pozvali startup poduzeća iz Hrvatske i Indije da predlože rješenja za tri izazova. Riječ je izazovima: čistoj vodi i boljoj kvaliteti življenja, zatim smanjenju nejednakosti te u području dostojanstvenog rada i gospodarskog rasta.

Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-Bicra kaže da je ovaj izazov dio povezivanja indijskog i hrvatskog tržišta te je realiziran u vrlo kratkom roku.

image

Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj
poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO

Jl/

- Kao ključna Vladina agencija za malo i srednje poduzetništvo, uložili smo napore u provedbu ovog projekta jer u njemu vidimo značajne mogućnosti za hrvatska startup poduzeća na tržištu velikom poput indijskog. Isto tako, Hrvatska može biti ulazna točka za indijske startupe za tržište cijele Europske unije - kaže Kovač.

Velik interes

Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Hrvatskoj naglasio je da je ohrabrujuće vidjeti kako je uspješno završena prva aktivnost, unutar šest mjeseci od osnutka startup mosta između Indije i Hrvatske.

image

Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Hrvatskoj

Jl/

- U vrijeme osnivanja startup mosta rekao sam da će to omogućiti hrvatskim startupima da iskoriste prednosti 3S brzine (speed), razmjera (scale) i osjetljivosti (sensitivity) koji definiraju indijski ekosustav i jačaju suradnju unutar 3T-a; talenta, tehnologije i trgovine između naše dvije zemlje - kaže Srivastava.

Napredna rješenja

Uz CiREE, dva najbolja startupaša na ovom izazovu su Mindful Gurukul i E2o.Green. Mindful Gurukul je startup koji kombinira organizaciju sati samostalnog učenja s modernom tehnologijom i strojnim učenjem, dok je E2O.GREEN inteligentno potrošačko rješenje koje pokreću AI, AR, EO i IoT kako bi se tvrtkama za upravljanje golf igralištima i urbanim zelenim prostorom omogućilo učinkovito upravljanje imovinom, operacijama i terenima.

image

Deepak Bagla, direktor Invest India

Jl/

Preostali pobjednici izazova su: Drona Automations, Anuartstore, Talking Online Learning Solution, Ame Artists Network, Shevolve Innovations, Vas Bros. Enterprises, Thales Cleantech, Arms 4 Ai, Reehdus Biotech i Country Clay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:30