Jedva čekamo

Što gledati u studenom? Imamo tri odlične preporuke za sve koji obožavaju detektivske serije

Ove jeseni će malim ekranima zavladati vješti detektivi. Neka nova, a neka već dobro poznata lica bore se s dosad neviđenim oblicima kriminala
 FOX Crime

Može li se pobjeći pred sudbinom? Kako neometano provesti istragu dok za vratom pušu duhovi prošlosti? Ove jeseni na FOX Crime kanalu gledamo snažne glavne junake kojima se u zahtjevan detektivski posao upliću privatni problemi, stare ljubavi i obiteljske tragedije.

Ukoliko su kriminalističke drame „vaša šalica čaja” udobno se smjestite, jer će upravo vješti timovi istražitelja zavladati malim ekranima ove jeseni. Donosimo tri preporuke serija u kojima vas ovog mjeseca čekaju akcija, borba, strast i srčanost:

Suton

image
FOX Crime

Radnja ove mračne australske serije odvija se na otoku Tasmanija, gdje se isprepleću tajne iz prošlosti i sadašnjosti. Emma Booth utjelovljuje detektivku Molly McGee koju zatekne vijest o ubojstvu obavijenom velom tajni. Molly nalazi tijelo mrtve žene, a kao pomoć u razrješenju slučaja šalju joj kolegu Alexa O’Connella kojeg glumi Ewen Leslie.

Iako nisu razgovarali godinama, ovaj detektivski duo se prilično dobro poznaje te dijeli loša sjećanja na tmurnu zajedničku prošlost. Između njih vlada neobična energija koja upućuje na tajanstvenu mladenačku ljubav, što zajednički rad na tragičnom slučaju čini još napetijim. S njihovom poviješću povezan je slučaj na kojemu rade, Dok tragaju za istinom, Molly i Alex progone duhovi koji lutaju u tamnom prostoru između života i smrti – Sutonu.

Suštinski priča o dvoje policajaca u prvi plan stavlja snažnog ženskog lika kojeg osim zahtjevnog posla i duhova prošlosti, muči pravnu borba za skrbništvo nad njezinom kćerkom.

Originalnog naziva „Gloaming”, serija donosi cijelu paletu hladnih tonova koji kreiraju dojam okupanosti mjesečinom. Ovakav vizualni identitet savršeno prati radnju, koja je prepuna tajni, intriga te borbe između svijetla i tame.

image
FOX Crime

Obožavatelji mističnih i mračnih serijala zasigurno će se udubiti u ovu sudbinsku priču prožetu korupcijom, mutnim poslovima, zločinima, ali i okultnim radnjama. U prvoj sezoni gledamo osam epizoda po sat vremena, no već je najavljena premijera druge sezone, planirana sredinom iduće godine.

Kada: ponedjeljkom od 22 sata, od 8. studenog na FOX Crime kanalu

Zakon i red: organizirani kriminal

„Law and order”, ili u prijevodu „Zakon i red”, jest serija koja je s godinama stekla kultni status među kriminalističkim serijalima. Sve ljubitelje žanra razveselit će početak emitiranja spin-offa ove uspješnice s kojim FOX Crime kreće 23. studenog i nastavlja svakog utorka u 22 sata.

Kroz osam epizoda prve sezone proteže jedna glavna priča, posebice zanimljiva zbog svoje suvremene tematike. Naime, radnja se zbiva u doba pandemije koronavirusa, a u njezinu središtu nalazi se drama vezana uz krađu i ilegalnu distribuciju cjepiva.

image
FOX Crime

Glavnu ulogu i dalje ima glumac kojega je proslavio upravo „Zakon i red” - Christopher Meloni, a tumači njujorškog detektiva Elliota Stablera. Stabler se nakon osobnog gubitka vraća na posao kao član elitne skupine za borbu protiv organiziranog kriminala te kreće u razotkrivanje obitelji koja se bogati prodajom lažnih respiratora. U korak s istragom razvija se i posttraumatski stresni poremećaj glavnog junaka koji mu dodatno otežava rad na ionako stresnim slučajevima.

Priču o COVID-kriminalu prate tragične smrti, ubojstva i svađe, a mješavina provjerenih imena i kultnog statusa s aktualnom tematikom kombinacija je koja će vas zasigurno natjerati da se utorkom navečer priljubite uz ekrane.

Kada: utorkom u 22 sata, od 23. studenog na FOX Crime kanalu

NCIS: New Orleans

image
FOX Crime

Ako ste ljubitelj kriminalističkih serijala, ove jeseni na kanalu FOX Crime možete uživati u petoj sezoni poznate američke akcijske kriminalističke drame „NCIS: New Orleans”.

Što je novo kod vrijedne ekipe agenata koju predvodi Dwayne Cassius Pride (Scott Bakula)? Borba za vlastite živote, promaknuća, prilagodbe na novo okruženje i nikad napetije istrage ove sezone snaći će NCIS tim.

Kutije s uspomenama iz djetinjstva uvijek bude vrtlog emocija, no glavni junak ni ne sluti da će ga potraga za pokojom starom fotografijom dovesti do mrtvih tijela i neželjenog suočavanja s prošlošću i tajnama njegovih roditelja.

image
FOX Crime

Dok se Pride bori s potisnutim sjećanjima, Tammy Gregorio koju utjelovljuje Vanessa Ferlito muče nešto drukčiji problemi. Tijekom cijele sezone pratimo njezine prepirke s novim cimerom, a gledamo ju i na opasnom tajnom zadatku.

Uz sve otmice, terorističke napade, pucnjave i raznolike životne drame koje pred nas stavljaju ove kriminalistička ostvarenja u studenom zasigurno neće nedostajati uzbuđenja.

Kada: svakim radnim danom u 21 sat, od 3. studenog na FOX Crime kanalu


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s FOX Crime Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:41