Uzbudljiva jesen

Genijalne preporuke: Ove tri napete serije će vas držati u neizvjesnosti do samog kraja, a sve ih povezuje ista karakteristika

"Zločinačke igre Agathe Christie", "Pustolovine Frankie Drake" i "Žene iz Bletchleyja" ubrzat će vam puls i zagrijati vas u ovim tmurnim i hladnim jesenskim danima
”Žene iz Bletchleyja”
 Neil Genower/FOX Crime

Britkog uma, brze na jeziku, specifičnog smisla za humor, istančanog modnog ukusa, s nepogrešivim osjećajem za pravdu - tako bi se mogli opisati snažni i kompleksni ženski likovi koji su ovog listopada u fokusu na FOX Crime kanalu.

Intrigantne i napete serije ubrzat će vam puls i zagrijati vas u ovim tmurnim i hladnim jesenskim danima. Stoga, skuhajte si toplu čokoladu ili vrući čaj, zgrabite omiljenu dekicu i ušuškajte se pred televizorom. Donosimo vam tri serije uz koje ćete se garantirano zabaviti.

"Zločinačke igre Agathe Christie"

image
"Zločinačke igre Agathe Christie"
FOX Crime

Originalnog naziva "Les Petits Meurtres d'Agatha Christie", napeta policijska serija prava je poslastica za ljubitelje intrigantnih detektivskih sadržaja zato što ova francuska adaptacija daje svježi i elegantni zaokret u klasičnim pričama "kraljice krimića", čuvene britanske spisateljice Agathe Christie.

Za razliku od mnogih drugih detektivskih serija kao što su "CSI", "Kosti", "Zločinci u odijelima" i slično, ova serija obiluje šarmom starog Hollywooda. Radnja ima elemente drame, trilera i misterija, a ujedno je i savršena mješavina glamura i humora. Garantirano će se svidjeti svima koji su s guštom pročitali barem jedan roman Agathe Christie.

image
"Zločinačke igre Agathe Christie"
FOX Crime

Radnja je smještena je u mondenom svijetu 50-ih, a kasnije, kako serija napreduje, i u 70-e godine prošlog stoljeća. Nadzornik Swan Laurence je s jedne strane antipatični mačo, a s druge kompleksan i neodoljiv muškarac koji istražuje najzamršenije zločine. No, planove mu konstantno muti mlada novinarka Alice Avril, feministkinja spremna na sve kako bi dobila udarnu vijest, zbog čega redovito ulazi u konflikt s Laurenceom. Srećom, on se u dramatičnim i naizgled bezizlaznim situacijama uvijek može osloniti na svoju odanu tajnicu Marlene, svojevrsnu reinkarnaciju legendarne Marilyn Monroe.

image
"Zločinačke igre Agathe Christie"
FOX Crime

Glavni glumci u seriji Samuel Labarthe i Blandine Bellavoir, nadzornik i novinarka, imaju savršenu kemiju pa nije ni čudo da je serije izuzetno gledana te da joj je čak i kritika bila naklonjena. Nove epizode počinju s emitiranjem 29. listopada u 22 h na kanalu FOX Crime i moći će se pratiti svakog petka u 22 h, a fanove će zasigurno razveseliti da je na tom valu popularnosti lani u francuskom gradu Lensu krenulo snimanje treće sezone ove serije, no s novim glumcima i novim zapletima majstorskim pripovijedanjem Agathe Christie.

"Pustolovine Frankie Drake"

image
"Pustolovine Frankie Drake"
Christos Kalohoridis/FOX Crime

Kako su izgledale lude 20-e godine prošlog stoljeća uvijek gledamo kroz prizmu holivudskog sjaja ili pariškog šika, no kako li je tada bilo u kanadskom Torontu? Duh 20-ih kroz pustolovine jedine dvije detektivke u gradu prati serija "Pustolovine Frankie Drake".

Tko bi pomislio da žena može biti tako dobar detektiv? U to vrijeme, detektivski posao smatrao se prekompliciranim i preopasnim za žene, stoga su Frankie i njezina partnerica Trudy to odlučile okrenuti u svoju korist. One preuzimaju slučajeve s kojima se čak ni policija ne želi nositi i rješavaju ih kao od šale. Iako, njihova ruka pravde ne prati baš uvijek slovo zakona.

image
"Pustolovine Frankie Drake"
Christos Kalohoridis/FOX Crime

Krijumčarenje alkohola u zrakoplovu, američki tajni agenti, komunisti, razbijači sindikata... detektivska agencija Drake bavi se najrazličitijim slučajevima i svakakvim opasnim tipovima. Frankin neustrašivi osjećaj za pustolovinu uvijek dozove neku vrstu nevolje, ali se ona uvijek nekako uspije izvući.

"Zabavno je gledati žene kako vode vlastiti show", komentirala je seriju jedna kanadska novinarka. Doista, u vrijeme promjena i nade koju donose 20-e, Frankie je žena ispred svog vremena, detektivka za novi svijet. No, je li svijet spreman za nju?

image
"Pustolovine Frankie Drake"
Christos Kalohoridis/FOX Crime

Svaka epizoda donosi nove opasnosti, uzbuđenje, intrige i prijateljstva, stoga je svakako vrijedi pogledati. Serija je u Kanadi bila iznimno popularna i ukupno su snimljene četiri sezone, a zapažene uloge zabilježile su Lauren Lee Smith i Chantel Riley u glavnim ulogama. Struka i publika posebno hvale kostimografiju i scenografiju koje su vrlo realistično dočarale uzbudljive 20-e u kanadskom velegradu i osim moćne ženske energije još su jedan razlog zašto ne smijete propustiti ovu seriju. Prvu sezonu možete pratiti svake subote i nedjelje u 14.05 h na kanalu FOX Crime.

"Žene iz Bletchleyja"

image
"Žene iz Bletchleyja"
Neil Genower/FOX Crime

Ako vas je oduševila američka povijesna drama "A Call to Spy" ili, pak, čuveni "Notorious" Alfreda Hitchcocka, dramska serija "Žene iz Bletchleyja" bit će baš po vašem ukusu.

Radnja započinje 1952. godine, u Londonu, sedam godina nakon završetka rata Drugog svjetskog rata, i prati četiri naizgled sasvim obične domaćice i predane majke - Susan, Millie, Lucy i Jean. No, tajna je da su za vrijeme rate one zajedno radile u Bletchley Parku dešifrirajući njemačke vojne kodove za britansku vojsku. Kada jednog dana Susan sazna za niz ubojstava koja su se dogodila na području Londona, ona počinje prepoznavati obrasce koji ih povezuju. Nakon što je bezuspješno pokušala uvjeriti policiju da slijedi njezinu teoriju o zločinima, obraća se za pomoć svojim bivšim kolegicama koje ostavljaju po strani svoje kućne obveze i kreću u potragu koja će ih dovesti do fascinantnih otkrića, a sve kako bi spasile živote mnogih žena u svojoj okolini.

image
"Žene iz Bletchleyja"
Neil Genower/FOX Crime

Zahvaljujući nevjerojatnoj vještini razbijanja šifri i britkoj inteligenciji koju su pokazale tijekom Drugog svjetskog rata, ove četiri žene postaju fenomenalne istražiteljice u nizu groznih serijskih ubojstava.

U drugoj sezoni nastavljamo pratiti događanja vezana uz Alice koja se nalazi u zatvoru Halloway. Je li nevina ili kriva? Iako se ona sama na neki način pomirila sa svojom sudbinom, njezine prijateljice ne odustaju, ponajviše Jean koja je sigurna u Aliceinu nevinost. Drugu sezonu ove serije možete pratiti svake srijede u 22 h na kanalu FOX Crime.

Posebnu težinu ovoj seriji daje to što je temeljena na stvarnim događajima. U Bletchley parku, nedaleko Londona, uistinu su živjeli briljantni pojedinci koji su danonoćno dekodirali tajne poruke tijekom Drugog svjetskog rata. Zahvaljujući njihovom znanju i trudu u dekodiranju neprijateljskih poruka rat je skraćen za nekoliko godina. The New York Times piše da serija pronalazi "pametan, zabavan način da oda počast ženama koje su u svoje vrijeme bile često zanemarene i podcijenjene, a ipak su pronašle načine da nikada ne budu obične", dok je Variety seriju nazvao "pametnim sadržajem o kojem je lako postati ovisan".

image
"Žene iz Bletchleyja"
Ed Miller/FOX Crime

Žene iz Bletchleyja glume Anna Maxwell Martin, Rachael Stirling, Sophie Rundle i Julie Graham, a ove uloge su ih vinule u slavu. Druga sezona se, baš kao i prva, sastoji od četiri epizode, a iako je serija oduševila gledatelje treća sezona zasad nije u planu, no razmišlja se o svojevrsnom spinoffu čija bi radnja bila smještena u San Franciscu.

Ne sumnjamo da će vas ovi fenomenalni ženski likovi baciti u detektivski mood te da ćete biti gladni novih intriga, zavrzlama i neočekivanih obrata. Srećom, na FOX Crimeu možete se od jutra do sutra posvetiti najnapetijim kriminalističkim serijama i filmovima.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s FOX Crime Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:09