KOMENTAR BRANKE STIPIĆ

Zabavila je narod, a uzrujala svoj HDZ

 Davor Pongračić/CROPIX

Od trenutka kad je premijerka iz New Yorka poručila da mijenja ministre u Vladi, ništa drugo više nije važno. Cijela se zemlja počela baviti nagađanjima tko odlazi, a tko dolazi, tko sad igra s kim, a tko protiv koga. Jadranka Kosor preko oceana je domovini poslala zabavu za sve društvene slojeve, sve stranke i sve medije, koja će im danima odvlačiti pažnju od drugih, ozbiljnih stvari.

Svaka čast! Ovoga puta spin je uspješan. SDP-ova subotnja konvencija i njegove 103 mjere za spas gospodarstva bačene su u zaborav, kao da ne postoje, premda su cijeli vikend zauzimale televizijske minute i novinske stupce. Golemi investicijski program, predstavljen u Vladi prošli četvrtak, a vrijedan gotovo kao i jednogodišnji državni proračun, nije dočekan s ovacijama nego s podsmijehom i proglašen je listom neostvarivih želja.

Istodobno, svjedočenje ključnog ministra u Vladi, potpredsjednika te iste Vlade i potpredsjednika HDZ-a Ivana Šukera pred Povjerenstvom za Inu toliko je uzdrmalo stranku da su pošteno “oribali” svog člana Gorana Marića jer je svojim pitanjima na Povjerenstvu “umočio” ministra. Ankete su pokazale da HDZ tone, a istodobno su SDP i partneri ušli s fanfarama u predizbornu kampanju, obećavši radna mjesta.

Premijerka je uzvratila svojom predizbornom kampanjom: obećala je čistke i tako objavila konačno stranačko pranje od svih afera i aferica. Istina, učinila je to nespretno, s udaljenosti od 7000 kilometara, i s vremenskom distancom do kraja godine, pa bi sada ministri i drugi dužnosnici valjda trebali gristi nokte ili se gristi međusobno dok se ne objavi tko od njih ide, a tko ostaje.

No, mora joj se priznati: zabavila je narod i uzrujala vlastitu stranku, koja i nju sve češće uzrujava pričama kako nije najbolji izbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 21:27