MORALNA HORIZONTALA

VIDEO, ANKETA: JE LI TVERKANJE OTIŠLO PREDALEKO? Ruske tinejdžerke plešu seksi ples

Da je civilizacija izgubila moralni kompas odavno je poznato, no nedavna snimka tinejdžerki koje tverkaju na pozornici pokazuje kako smo počeli gubiti i mlađe generacije.

Naime, jednom kad pogledate djevojčice ruske plesne škole 'Kredo' u Orenburgu kako tverkaju odjevene u pčelice ne možete se ne zapitati, nije li ovo otišlo predaleko.

Slično razmišljaju i orenburške gradske vlasti koje su pokrenule istragu oko sporne plesne točke nakon što je snimka postala viralna na društvenim mrežama.

Početak istrage pozdravio je i veći dio javnosti koji smatra kako je riječ o vrlo neprimjerenom plesu za djevojčice u tim godina.

Ako niste upoznati s tverkanjem, riječ je o vrsti plesa gdje se naglasak stavlja na pokrete stražnjicom koji vrlo jasno impliciraju određene seksualne radnje.

Vlasti su za sada samo zatražile godišta mladih plesačica, za koje se vjeruje da su srednjoškolke, te osobu odgovornu za koreografiju.

Ravnateljica plesne škole 'Kredo' Viktorija Jovanenko brzo je reagirala na medijske napise.

- Ne vidim u čemu je problem i zašto nam se predbacuju tako teške optužbe. Tverkanje je u Orenburgu popularno više od godinu dana, a ruska fascinacija tim plesom traje i dulje - ispričala je.

Dodaje kako djeca tu vrstu plesa mogu vidjeti na svakodnevnoj bazi na televiziji i YouTubeu jer ga koriste brojne popularne pjevačice poput Beyonce ili Miley Cyrus.

- Polaznice su fascinirane onime što je danas 'in' i upravo zato dolaze u našu školu kako bi naučile tverkanje. I da se razumijemo, djevojčice dolaze uz suglasnost roditelja koji također mogu prisustvovati treninzima jer su otvoreni za javnost - zaključila je Jovanenko.

Pogledajte ples koji je uzburkao javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:29