ČEKAJU SE NALAZI

Skandal u Indiji: Policija uhitila poznatu atletičarku zbog optužbi za silovanje i da je - muškarac!

Policija u Indiji uhitila je poznatu sportašicu zbog optužbi za silovanje i da je u stvari muškarac. Ova bizarna vijest stigla je iz Zapadnog Bengala gdje su vlasti nakon prijave o silovanju privele Pinki Pramanik, indijsku atletičarku koja je, među ostalim, osvojila četiri zlatne medalje 2006. godine. Pramanik je za zločin optužila partnerica s kojom živi.

Prema objavi policije, od lokalnog suda zatraženo je dopuštenje za liječničko utvrđivanje spola optužene trkačice, no, naveli su, ona zasad odbija pretragu.

- U svojoj karijeri profesionalne atletičarke mnogo sam puta bila podvrgnuta različitim testovima. Zašto bih sad pristala na ovaj suludi postupak, izjavila je za Times of India Pramanik.

Indijska sportašica 2006. godina osvojila je zlato na utrci 4x400 metara na Azijskim igrama u Dohi 2006. te srebro u istoj disciplini iste godine na Igrama Commonwealtha u Melbourneu.

Iste godine osvojila je tri zlatne medalje na utrkama na 400, 800 i 4x400 metara na Južnoazijskim Igrama u Colombu.

U optužbi stoji kako je sportašica ustvari muškarac te kako proteklih nekoliko mjeseci živi s partnericom kojoj je obećala da će je ženiti, a sad to odbija.

Sportska federacija Indije izjavila je kako će pričekati nalaze liječnika i policijsku istragu prije poduzimanje bilo kakve akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:31