Pucali po kafiću Krom i ranili goste

SPLIT - Policija je privela Jakova G. (21) iz Splita, te traga za još najmanje dvojicom muškaraca koje sumnjiče da su u četvrtak oko 23.10 sati izazvali nered u kafiću Krom, popularnom okupljalištu torcidaša za sve važnije utakmice, te pri tome iz vatrenog oružja teško ranili tri mladića, Igora Jakšića (20), Stipu Ursića (28) i Brunu Beškera (25).



Prije toga u tučnjavi je lakše ozlijeđeno 5 osoba.  U kafiću Krom, vlasništvo Ive Vukasa (37), a koji vodi poznati torcidaš Žan Ojdanić, u Ulici slobode 43 pokraj križanja s Ulicom Domovinskog rata, slavila se pobjeda nad Njemačkom kada je grupica mladića upala s očitom namjerom da naprave nered.



Njihovi motivi još nisu jasni, no čim su ušli, počeli su prevrtati stolove. Kada ih je konobar Darko R. (30) upitao što žele, dobio je udarac u glavu. Napadnut je i lakše ozlijeđen vlasnik prostora Vukas, a gosti Dino M. (19) i Mateo Ć. (32) iz Stobreča zadobili su udarce u glavu i rezne rane na rukama od staklenih boca koje su letjele kafićem. Kako smo doznali na mjestu događaja, gosti su izgrednike uspjeli izbaciti na ulicu, no tada je netko od napadača posegnuo za oružjem, najvjerojatnije malokalibarskim pištoljem, i počeo pucati prema kafiću i ulici.





Još uvijek nije jasno zašto je došlo do sukoba i pucnjave u kafiću
Nepozati razlozi

U općem kaosu gosti su bježali na sve strane, a po nogama su pokošeni Igor Jakšić koji ima prostrijel desnog stopala i Stipe Ursić kojem je metak prošao kroz desnu potkoljenicu. Drama se odvijala pod Ursićevim prozorom, koji stanuje u neboderu u kojem se nalazi Krom.



Sreću u nesreći je imao ranjeni Bruno Bešker koji je dobio hitac u rame, samo nekoliko milimetara od arterije. Ranjeni mladići nisu željeli dan poslije razgovarati s novinarima, a o njihovu stanju izvijestiio je šef Klinike za kirurgiju KBC-a Split prof. dr. Vedran Radonić.



- Zadobivene ozljede su teške i tretiramo ih kao opasne po život jer uvijek postoji rizik od komplikacija, no u ovom trenutku su sva tri pacijenta, srećom, izvan životne opasnosti - rekao je Radonić.



U splitskoj policiji su nam potvrdili da su već tijekom noći raspolagali indicijama o identitetu napadača, a kako smo neslužbeno doznali, Jakov G. je uhićen jako brzo jer su gosti Kroma zapamtili registracijsku oznaku njegova sivog Mercedesa kojim su pobjegli s mjesta obračuna.



No, tijekom ispitivanja je uporno odbijao dati bilo kakvu izjavu, a za njegovim kompanjonima se još traga. Ekipa za očevide je na križanju pronašla nekoliko čahura, a na dva mjesta propucana je aluminijska stijenka kafića. Sve tragove su izuzeli s mjesta pucanjave te su ih odveli na dodatna vještaćenja koji bi mogli dovesti do napadača.



Ozlijeđeni konobar Darko R. jutro poslije nije želio razgovarati o događaju, samo nam je rekao da je u šoku i da ne zna što je izazvalo krvavi obračun. Nekolicina očevidaca tvrdi da nisu vidjeli tko je pucao, nego da su bježali iz kafića kada je počeo opći lom.



Andrea Kuzmić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 08:11