UHIĆENJA U SPLITU

Kerumov boksač premlatio splitskog redara u hotelu 'Lav'?

Za sada nije poznato što je razlog Rajićevog premlaćivanja, policijska istraga je u tijeku, a spekulira se kako bi ovo mogao biti obračun na redarskoj sceni u Splitu.

Željko Rajić (25) , splitski redar i „revolveraš“ iz pucnjave ispred splitskog kafića "Krom" iz 2008. godine kada je ranio nekoliko osoba, u subotu popodne je premlaćen u hotelu "Lav".

Policija je u hotel stigla nakon što je osoblje dojavilo da se unutra ušetala osoba noseći pištolj sa prigušivačem. Ubrzo je u jednoj od soba pronađen Rajić slomljenoga nosa i vidljivih ozljeda po tijelu. Navodno se u hotelskoj sobi sa njim nalazio još jedan muškarac. Policajci su u hotelu uhvatili i Josipa Čubelića (23) koji je nedavno pucao po splitskim Mejašima te Antu Jukića (23). Kako se dovode u vezu s Raićevim premlaćivanjem, uhićeni su i privedeni na krim obradu.

Kako doznajemo, zbog ovog je događaja policija pronašla i boksača Marka Tomasovića, hrvatskog olimpijskog reprezentativca u boksu i vlasnika zaštitarske tvrtke Vila In-finitus, a i dalje traga i za Branimirom Kneževićem, Vedranom Vujevićem i bivšim specijalcem Leom Paurevićem koji je, prisjetimo početkom ljeta ranjen u sačekuši na Poljudu nedaleko od disco bara Hemingway gdje je radio u službi redara.

Inače, Marko Tomasović bio je na Kerumovoj listi za lokalne izbore.

Motoristi su na njegov Jaguar tada ispalili sedam metaka, od kojih su tri ranila Paurevića. Teško ozlijeđen, bio je hospitaliziran u splitskom KBC-u . Njegove napadače policija nije otkrila . Zasada nije poznato što je razlog Rajićevog premlaćivanja, policijska istraga je u tijeku, a spekulira se kako bi ovo mogao biti obračun na redarskoj sceni u Splitu.

Podsjetimo se, premlaćeni Željko Rajić u lipnju 2008. kada je sudjelovao u masovnoj tučnjavi pred splitskim kafićem „Krom“ , ispalio je dva hica iz pištolja i ranio Igora Jakšića i Bruna Beškera. No i prije toga događaja imao je obilat dosje od napada na vojnu osobu u Rijeci 2004, preko sudjelovanja u pucnjavi u solinskom kafiću „Crnac" do prijava za krivotvorenje isprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 14:48