ŠARENI ARTIKAL

Britanac nakon infarkta kupio 10 mobitela jer ne može reći 'ne'

David Stopher je nakon moždanog udara zaboravio reći 'ne' te je na nagovaranja agenata potpisao deset pretplatničkih ugovora vrijednih preko 21 tisuće kuna
 Reuters

David Stopher, otkako je doživio moždani udar, prikupio je pozamašnu svotu novaca na računima za telekomunikacije - posebice na troškovima za mobitele.

Naime, nakon infarkta, Stopher ne može reći 'ne' prodavačima koji mu nude pretplatničke ugovore za mobitele. Tijekom oporavka uspio je potpisati čak deset ugovora, od čega šest s istim operaterom, što ga je na kraju koštalo ne malih 2700 funti, oko 21 870 kuna.

Njegovi bližnji ističu kako je nakon izlaska iz bolnice počeo davati novac svima koji su ga zvali, od prodajnih akcija preko humanitarnih udruga do telefonskih operatera. Vjeruju kako je njegovo stanje sada povezano s infarktom nakon kojeg je dva dana ležao u kući prije nego što su ga prijatelji pronašli i odvezli u bolnicu.

Stopherova se ušteđevina jednostavno otopila nakon oporavka.

- Poslije infarkta preplavili su me pozivi agenata telekomunikacijskih operatera. Došao sam do točke gdje nisu htjeli prihvatiti 'ne' kao odgovor. Vjerujem kako su međusobno razmjenjivali informacije jer su neki agenti već imali moje bankovne podatke - objasnio je Stopher kojem sada podršku pružaju braća John i Tony.

Upravo oni ističu kako se David radikalno promijenio od infarkta te da su primijetili kako ne može reći ne kada ga se traži novac.

- Vrlo ga se lagano da uvjeriti da se obaveže na nešto što mu ne treba. Kada smo vidjeli koliko je novaca do sada potrošio odlučili smo mu pomoći - objasnio je John.

Mobilni operater kod kojeg je Stopher imao šest ugovora na koncu je odlučio prekinuti sve obveze.

- Poznato je da ljudi nakon moždanog udara znaju promijeniti osobnost, a u ovom slučaju pacijent je bio podložan nagovaranju - zaključio je Stopherov liječnik te dodao da je Davidovo zdravstveno stanje nepromjenjivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:23