THE ROCK

Kava 20, ražnjići 140 kuna... Poznati blogeri otkrili cijene u najskupljem restoranu na Zanzibaru

Putoholičari Iva i Branko ovih dana uživaju na rajskom otoku koji je među rijetkima bez restrikcija za turiste
Restoran The Rock na Zanzibaru
 Fokkebok/Getty Images

Jedna od rijetkih zemalja u koju se ovih dana može prilično normalno putovati je Zanzibar (predsjednik Tanzanije je jednostavno proglasio da tamo zaraze koronavirusom nema zahvaljujući Bogu), pa rijetki putnici iz Hrvatske upravo ovaj rajski otok biraju za svoj bijeg od zime i loših vijesti. To su napravili i poznati travel blogeri Putoholičari, koji su danas objavili post s cijenama u najpoznatijem i samim time i najskupljem restoranu na otoku. Restoran The Rock obavezna je turistička atrakcija većine posjetitelja jer je sa svih strana okružen morem pa, ako nije oseka, do njega vas mora dovesti čamac.

Cjenik koji su objavili otkriva da espresso na ovom ekskluzivnom mjestu stoji tri dolara, cappucino 4 dolara, kokteli 10 dolara, a glavna jela od 20 do 36 dolara, s tim da se najskuplja cijena odnosi na pola kile jastoga sa salatom i krumpirima. Tečaj dolara danas je 6,23 kune, što znači da su topli napici od 20 do 25 kuna, a naskuplje glavno jelo 225 kuna.

"Kad guglate Zanzibar, među prvim fotkama će vam izbaciti ovo mjesto - The Rock! Ovo je jedan od najpoznatijih restorana u Tanzaniji, a poznat je po tome što se nalazi na stijeni i sa svih strana je okružen Indijskim oceanom. Naravno to ovisi opet o plimi i oseki. Kad se voda povuče, do njega možete pješke, a kad bude plima treba vam čamac. Pa se tako može desiti da odete pješke na večeru i ako se zadržite malo duže za povratak će vam trebati čamac :) Prema ostalim restoranima na otoku ovdje je dosta skuplje, ali možete gore na terasi popiti samo piće kao što smo mi učinili ;) Uslikali smo vam cijene hrane i pića pa procijenite sami koliko je skupo" napisali su Iva i Branko, Međumurci zaljubljeni u putovanja čije avanture prati na desetke tisuća ljudi na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:45