ČAROLIJA BLAGDANA

Šlag na torti Adventa u Zadru je spektakl na blagdanskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića

Zadarski Advent ponovno u punom sjaju; pjevaju Grašo, Rozga, Huljić, a gastronomske kućice nudit će vrhunske domaće specijalitete

Advent u Zadru

 Fabio Šimićev

Glamurozni božićni koncert Petra Graše, dva dana kasnije Jelene Rozge i novogodišnji nastupi grupe Forum, klape Rišpet te Tončija Huljića i Madre Badessa na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića, bit će šlag na torti ovogodišnje manifestacije Advent u Zadru. Spektakl otvorenja bit će u četvrtak (24. studenoga) s koncertom grupe Dalmatino, a manifestacija se zatvara u subotu (7. siječnja) 2023. kada će nastupiti zadarska grupa Kanela. Tijekom tih 45 adventskih i blagdanskih dana Zadar će odisati urbanim i dinamičnim konceptom manifestacije koja je osvojila srca svih Zadrana i brojnih gostiju grada, a ponudit će sve ono što je i dosad krasilo jednu od najljepših adventskih manifestacija u Hrvata. I više od toga.

image

Advent u Zadru

Iva Perinčić

- Za razliku od nekih drugih gradova i adventskih destinacija u Hrvatskoj, u Zadru nismo ni u vrijeme krize prekidali s tradicijom i adventskom manifestacijom. No ovogodišnji Advent u Zadru ipak je organizacijski, programski i gastronomski daleko zahtjevniji od dosadašnjih. Očekujemo velik broj naših građana na manifestaciji, ali i značajan broj turista, odnosno osjetno povećanje broja noćenja i dolazaka u odnosu na posljednje dvije godine. Očekuje nas lijep, zanimljiv, sadržajan i bogat program - sažeo je direktor zadarske Turističke zajednice Mario Paleka očekivanja organizatora i partnera adventske manifestacije.

Ove je godine u tom smislu napravljen bitan iskorak, jer će pored Grada Zadra, zadarskog TZ-a, gradskog poduzeća Tržnice Zadar, Zadarske županije, županijskog TZ-a i OTP banke – kao standardnih organizacijskih i financijskih nositelja manifestacije – podršku programu Adventa u Zadru upotpuniti hotelska kuća Falkensteiner, hotel Kolovare i Zadar Cruise Port - Global Ports.

- Imali su odličnu turističku sezonu koja zahvaljujući prometu kruzerima i posezonskoj turističkoj ponudi još uvijek traje. Zato smo puni optimizma i s veseljem iščekujemo početak manifestacije - najavio je direktor Paleka brojna događanja tijekom 45-dnevnog programa.

image

Advent u Zadru

Iva Perinčić

Tako će dan nakon svečanosti otvorenja nastupiti Jole, a potom slijede Rockatansky Band (26. studenoga), klapa Leut (29. studenoga), Marko Škugor (2. prosinca), Opća opasnost (3. prosinca), 023 band (7. prosinca), The Siids (8. prosinca), Soulfingers (9. prosinca), klapa Cambi (10. prosinca), klapa Munita (12. prosinca), Gina Damjanović i The Gee Gees (15. prosinca), 4 tenora (16. prosinca), Ivan Zak (17. prosinca), klapa Puntamika (20. prosinca), Matija Cvek (23. prosinca), klapa Niko (24. prosinca), Petar Grašo (25. prosinca), Jelena Rozga (27. prosinca), Sexymotherfuckers (29. prosinca), Jure Brkljača (30. prosinca), grupa Forum, Tonči Huljić i Madre Badessa, klapa Rišpet, Black Coffe (31. prosinca), grupa Vista (1. siječnja) te za kraj grupa Kanela (7. siječnja).

Advent u Zadru upotpunit će pored toga brojni dječji programi s tradicionalnim dječjim Adventom i dječjim dočekom Nove godine u jutarnjim satima, nastupi DJ-eva, mažoretkinja, zborova te gastronomske kućice koje će ponuditi vrhunske blagdanske specijalitete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:19