HUMANITARNA NOTA

Idete na Fuliranje? Uz uživanje u vinu i kobasama podržite mlade sportaše i umjetnike

Otvoreno prije tjedan dana, Fuliranje kod Esplanade već se nametnulo kao gastronomski nazanimljivija adventska lokacija
 Sandro Sklepic/

Otvoreno prije točno tjedan dana, Fuliranje, ove godine smješteno na terasu Oleander najšarmatnijeg zagrebačkog hotela Esplanade, već se istaknulo kao jedna od najatraktivnijih i gastronomski najzanimljivijih adventskih lokacija ove godine.

image
Sandro Sklepic/
image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image
Sandro Sklepic/

Ugodna blagdanska glazba i atmosfera, kućice poznatih hrvatskih ugostitelja, impresivan izbor hrane i pića... Sve zbog čega svake godine jedna čekamo Fuliranje ni ove godine nije izostalo, no dok ispijate svoje kuhano vino i birate adventski zalogaj, zavirite i na štand Zaklade Marin Čilić na početku Fuliranja, u blizini ulaza, i učinite ovog Adventa nešto lijepo za druge.

Zašto vaš bor ove godine ne bi krasila loptica s potpisom nekog vrhunskog sportaša?

Zaklada Marina Čilića odabrala je, naime, Fuliranje za svoje blagdanske aktivnosti koje će izmamiti osmijeh i biti vjetar u leđa mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Ponudit će posjetiteljima 10 sportskih predmeta i putem licitacije koja će se odvijati od 4.12 do 24.12. prikupljati donacije. Svaka dva dana otkrivat će se novi predmet, a ponude /bidovi/ će se moći slati u komentare objava na Zakladinom instagramu. Na samom Fuliranju se mogu kupiti i potpisane HEAD teniske loptice kao ukras za bor i kuglice by Zaklada Marin Čilić & KOFER s začinima za gin i božićnom čestitkom s potpisom poznatih sportaša i glazbenika. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Ovog vikenda ne propustite čarobnu blagdansku atmosferu Fuliranja, koje ove godine slavi svoj deseti rođendan. Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici očekuju posjetitelje svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata.

image

Ana Grgić Tomić

Sandro Sklepic/
image

Mate Janković

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Ivan Pažanin

Darko Tomas/Cropix/Cropix

A što probati? Kakav god bio vaš ukus, nećete ostati gladni. Jeste li za ribu? Tu je Taika inspirirana arktičkim krugom s finim sendvičima s lososom i kozicama. Ni vegani neće ostati zakinuti: Beg’s Plant Based Butchery - premijerno se predstavlja s pravom rapsodijom okusa i jelima bez mesa i životinjskih proizvoda.

Po prvi put na Fuliranju na street scenu izlazi kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i Chefica, Ana Grgić Tomić. Na Esplanadinoj kućici možete probati jela poput bakalara, kroketa, quiche lorrainea i junećih obraza u šik gastro twistu, a tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

image
Sandro Sklepic/
image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Naravno, tu su i adventski klasici: Chef Mate Janković ostaje vjeran svom Institutu za kobasice, a Chef Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers koketira s malo drugačijim okusima burgera. Izakaya koketira sa selekcijom “bunova” s krvavicama, buncekom, no i egzotičnijim varijantama chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara - platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro ostaje vjeran južnoameričkim okusima, a kreativni Restač donosi po prvi put 3pice sendvič, uz maturo steakove, fritto misto i jedno “filmsko” jelo. Good Kut priprema Juhu za skidat’ promile, Sendvič koji mesa vidio nije, štrudlu meku ko’ duša...

Vrhunsku hranu prati sjajna ponuda pića - Rakijarnica sa više od 40 vrsta rakija, panettoneom by Kroštula i hrskutavim hrvatskim pop-up kokicam, te Gingle Bells u pravom božićnom koktelskom raspoloženju.

image
Darko Tomas/Cropix/Cropix

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:03