MISTERIJ NAŠEG DOBA

NASA predstavila izvješće o NLO-ima, prvi put predstavili analizu čuvenog incidenta: ‘Iskreno, ne znamo što je to‘

NLO koji je prije nekoliko godina iznad Pacifika snimio američki pilot borbenig aviona F/A-18 Super Hornet

 /Us Navy
NASA je objavila prošle godine da pregledava dokaze o tzv. neidentificiranim zračnim fenomenima

----------------------------

NOVO 16:55 - NASA je danas prvi put iznijela i detaljnu analizu incidenta u kojem je borbeni avion Zračnih snaga SAD-a iznad Pacifika, nedaleko od zapadne obale SAD-a, snimio nepoznati leteći objekt kako lebdi u zraku. Radi se o prilično poznatom videu koji je Pentagon objavio još 2020. godine.

NASA priznaje da ne može dokučiti što je taj objekt zapravo, kažu samo da se nalazi na visini od oko 4 km i da se kretao brzinom do oko 70 km/h, što je tipična brzina vjetra na toj visini.

----------------------------

16:35 - Neidentificirani zračni fenomeni jedan su od najvećih misterija našeg planeta. A razlog za to je mali broj podataka visoke kvalitete o takvim incidentima. Iako se prijavljuje puno različitih svjedočanstava, obično nemamo dovoljno podataka da bismo mogli donijeti jasne znanstvene zaključke o prirodi i porijeklu tih fenomena, poručila je dužnosnica NASA-e, Nicola Fox. Dodala je i da je NASA imenovala direktora za istraživanje neidentificiranih zračnih fenomena kako bi stvorio podatkovnu bazu o zabilježenim incidentima, Između ostalog, ta će baza koristiti i alate umjetne inteligencije kako bi bolje analizirala prikupljene podatke. Zanimljivo, NASA ne želi imenovati osobu koja je postala direktor tog novog odjela. Jedino što znamo je da već neko vrijeme radi na tom poslu.

----------------------------

Američka svemirska agencija NASA upravo objavljuje rezultate dugo očekivane studije o neidentificiranim letećim objektima (NLO).

NASA je objavila prošle godine da pregledava dokaze o tzv. neidentificiranim zračnim fenomenima koji su zamijenili dosadašnji izraz "NLO" u službenom izričaju.

Tema je dugo fascinirala javnost, ali ju je mainstream znanost izbjegavala.

Nezavisni tim od 16 istraživača podijelio je svoja preliminarna zapažanja u svibnju i ustvrdio da postojeći podaci i izvješća očevidaca nisu dovoljni za donošenje čvrstih zaključaka te istovremeno pozvao na sustavnije prikupljanje visokokvalitetnih podataka.

Malo je vjerojatno da će današnje izvješće promijeniti taj zaključak, ali bi agencija mogla pokrenuti novu zadaću.

Dok NASA-ine sonde i roveri pretražuju Sunčev sustav u potrazi za bilo kakvim fosilima drevnih mikroba, a njezini astronomi traže znakove inteligentnih civilizacija na dalekim planetima, tradicionalno je ta agencija "raskrinkavala" navodne znakove o NLO-ima na Zemlji.

Više od 800 "događaja" zabilježeno u 27 godina, od kojih se dva do pet posto smatra mogućim anomalijama, rekli su autori izvješća u svibnju.

One su definirane kao "sve što nije lako razumljivo operateru ili senzoru" ili "nešto što radi nešto čudno", rekla je članica tima Nadia Drake.

Američka vlada je posljednjih godina počela ozbiljnije shvaćati pitanje NLO-a, dijelom zbog zabrinutosti da su povezani sa stranim špijuniranjem.

NASA-in rad, koji se oslanja na neklasificirani materijal, odvojen je od istrage Pentagona, iako se dvije institucije koordiniraju u primjeni znanstvenih alata i metoda.

U srpnju je bivši američki obavještajac dospio na naslovnice kada je kongresnom odboru rekao kako "apsolutno" vjeruje da vlada ima u svom posjedu neidentificirane fenomene, kao i ostatke njihovih izvanzemaljskih upravljača.

"Moje svjedočenje temelji se na informacijama koje su mi dali pojedinci s dugotrajnim iskustvom, od kojih su mnogi također podijelili uvjerljive dokaze u obliku fotografija, službene dokumentacije i tajnog usmenog svjedočenja", rekao David Grusch kongresmenima.

Ranije ovog tjedna navodna tijela dvaju "neljudskih" bića predstavljena su tijekom kongresnog saslušanja u Meksiku, što je izazvalo mješavinu iznenađenja, nevjerice i ismijavanja na društvenim mrežama.

Navodne mumificirane ostatke, koji su imali sivkastu boju i oblik tijela sličan ljudskom, donio je Jaime Maussan, kontroverzni meksički novinar i istraživač koji je izvijestio da ih je pronašao u Peruu 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 03:54