FASHION ŠOPING

Prodaja visoke mode preko TV shopa? Jean Paul Gaultier: ‘Bolje to nego gala večera...‘

 Upi/Alamy/Alamy/Profimedia
Oni u seriji kratkih filmova u stilu televizijskog šopinga iz 80-ih nude "sjajne prilike" za kupnju četerdesetak predmeta visoke mode

Visoka moda i TV prodaja ne idu baš zajedno. Ipak, modni dizajner Jean Paul Gaultier odlučio ih je spojiti, i to s plemenitim ciljem.

Gaultier je ambasador fondacije Sidaction koja prikuplja sredstava za borbu protiv AIDS-a, a zbog pandemije ne može organizirati traicionalnu donatorsku gala večeru.

Zato je odlučio napraviti modnu aukciju, dakako, u posebnom stilu.

Zločesti dečko modnog svijeta osmislio je "couture verziju" TV prodaje, a mjesto živahnih moderatora koji hvale ponudu zauzelo je mnoštvo poznatih gostiju poput ikone stila Michèle Lamy, dizajnera Simona Portea Jacquemusa i Alexandrea Mattiusija.

"U početku, kad su me zamolili da budem ambasador, razmišljao sam da napravimo neku večeru u određenom formatu. No, prilično smo brzo shvatili da to nije moguće, i da su večere i dalje previše rizične", rekao je dizajner za WWD.

Oni u seriji kratkih filmova u stilu televizijskog šopinga iz 80-ih nude "sjajne prilike" za kupnju četerdesetak predmeta visoke mode. Bit će tu i Balenciage, Ricka Owensa, Lousa Vuttona...

Filmove je snimio legendarni francuski redatelj Loïc Prigent, a u njima se pojavljuju i glazbenica Christine and the Queens te sam Gaultier. Oni će se moći vidjeti na posebnom profilu na Instragramu @fashionforsidaction 28. siječnja, a sama online aukcija bit će na sajtu aukcijske kuće Drouot Estimations od 28. do 31. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:07