AVANTURA ŽIVOTA

Najviša žena na svijetu prvi put u životu letjela avionom: ‘Morali smo maknuti šest sjedala‘

Rumeysa Gelgi i njen otac

 Ersin Turan/Anadolu Agency Via Afp
Gelgi također drži rekorde za ženu s najvećim rukama, ženu s najdužim prstom i ženu s najdužim leđima

Najviša žena na svijetu prvi je put letjela avionom nakon što je Turkish Airlines uklonio šest sjedala iz ekonomske klase kako bi je smjestila. Rumeysa Gelgi, koja je visoka 215 centimetara, prošle je godine u Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena najvišom ženom na svijetu. Turkish Airlines prilagodio je jedan od svojih zrakoplova kako bi joj omogućio put u San Francisco u rujnu, uklonivši šest sjedala i zamijenivši ih posebnim nosilima na kojima je mogla ležati tijekom 13-satnog leta, piše Daily Mail.

Gelgi (25) nikada nije mogla putovati avionom zbog svog stasa, uzrokovanog stanjem zvanim Weaverov sindrom, koje između ostalog uzrokuje prekomjerni rast kostiju. Čak i kao dijete bila je prevelika da stane u sjedala u avionu, a zbog svog stanja obično koristi invalidska kolica ili hodalicu za kretanje.

Gelgi je na Instagramu podijelila niz slika sa svog putovanja te naglasila da je bilo "besprijekorno od početka do kraja".

"Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti posljednji. Od sada ću biti vrlo počašćena i sretna letjeti u različite dijelove svijeta. Od srca zahvaljujem svakoj osobi koja je sudjelovala u mom putovanju", napisala je na Instagramu.

Gelgi je otišla u Kaliforniju kako bi provela vrijeme unapređujući svoju karijeru u softverskoj industriji i radeći s Guinnessovom knjigom rekorda.

Inače, Guinnessova knjiga rekorda ju je prvi puta prepoznala 2014., dodijelivši joj titulu najviše živuće tinejdžerice na svijetu, a onda su je proglasili najvišom ženom na svijetu 2021. godine.

Gelgi također drži rekorde za ženu s najvećim rukama, ženu s najdužim prstom i ženu s najdužim leđima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:33