UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Mučno za gledati: Policija objavila jezivu snimku njegovateljice kako zlostavlja dementnu staricu

 Norfolk Police
Trebala se skrbiti o polupokretnoj 69-godišnjakinji, no snimka s nadzorne kamere otkrila je kako ju je umjesto toga vukla za kosu i nos

Britanska policija objavila je na svom Twitteru šokantnu snimku koja prikazuje zlostavljanje dementne starice, nakon što je sud 29-godišnju njegovateljicu sa snimke osudio na šest mjeseci zatvorske kazne.

Jenny Dady trebala se skrbiti o polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Youngs, no video snimka s nadzorne kamere otkrila je kako ju je umjesto toga čupala za kosu, zabijala joj prste u lice i vukla je za nos.

Tijekom ljeta 2019. kći žene sa snimke, Corrina Cunningham, koja je živjela s njom u kući u Norkfolku, postala je zabrinuta zbog sitnih ozljeda poput modrica i žuljeva koje je zamijetila na svojoj majci.

Odlučila je upaliti kameru koja je već bila instalirana u sobi i vidljiva svakome tko bi ušao.

Dady je staricu prisiljavala da jede i verbalno ju napadala, a umjesto da je pazi, vrijeme je provodila na mobitelu.

- Jednom prilikom Liz je ostavljena u invalidskim kolicima na pola sata, pokrivena samo ručnikom preko krila. To je samo jedan od incidenata snimljenih nadzornom kamerom. Nitko ne bi želio da se prema njihovim voljenima netko tako odnosi, posebno prema ovako ranjivim skupinama i zato je važno tražiti pravdu za žrtve - kazala je detektivka Gemma Weeks koja je vodila istragu.

Nakon što je Dady osuđena, obitelj je poželjela podijeliti snimku kako bi upozorili javnost na ovakve slučajeve, izvijestila je policija.

- Znamo da je objava ove snimke izazvala snažne reakcije, poptuno razumijemo, teško je to za gledati. Uzeli smo to u obzir prije nego li smo ju objavili. Obitelj gospođe Liz tako je poželjela kako bi spriječili slične slučajeve - izvijestili su iz policije.

Kći Corrina kazala je kako je njezina majka nažalost preminula tijekom istrage.

- Sve mi to još teže pada kad znam kako je tretirana posljednje godine svog života. Bila sam užasnuta kad sam saznala što se događa. I osjećala sam grižnju savjesti jer je nisam zaštitila kad me trebala jer se sve događalo pod zajedničkim krovom. Imali smo povjerenje u Jenny i vjerovali smo da je potpuno predana brzi oko moje majke, no izdala je naše povjerenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledala snimku. Ne mogu ni pomisliti da bi Jenny više ikada mogla biti u položaju da se brine za nečije voljene i zlostavlja ih kako je zlostavljala moju majku. Drago mi je da smo upalili kameru, savjetovala bih to svakome u sličnoj poziciji - poručila je, prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:48