VELIKA AKCIJA

Ivan pao s bicikla i ostao nepokretan, u pomoć priskočila cijela zemlja i poznati humanitarac: ‘Pogledajte koliko smo skupili...‘

Ivan Ferderber

 Privatna arhiva
Poznati humanitarac na svom je Instagram profilu objavio poziv upomoć i barkod preko kojeg se može uplatiti donacija

Ivan Ferderber (36), Riječanin za kojeg kažu da je poznat po svom predivnom glasu, sada se suočava sa teškom životnom situacijom. Nesreća koja se dogodila jedne večeri dok se vraćao kući biciklom ostavila ga je prikovanim za krevet. Zbog slabe ulične rasvjete i ležećeg policajca kojeg nije primjetio u mraku, Ivan je pao s bicikla te ostao nepokretan i bez mogućnosti govora.

image

Ivan Ferderber

Privatna arhiva

Do trenutka nesreće, kažu prijatelji, Ivan je živio život punim plućima. Volio je putovati, igrati vaterpolo, a najviše od svega pjevati. Sada živi s ocem u jednosobnom stanu, a iz doma izlazi samo na preglede i kod liječnika. U pomoć dolazi i njegova sestra, a svi zajedno vjeruju da će Ivan jednog dana opet moći sam hodati.

Nakon što je Ivanovu priču vidio na televiziji, poznati humanitarac Bruno Lerotić pokrenuo je inicijativu koja bi Ivanu mogla omogućiti priliku za bolji život. Na svojem Instagram profilu objavio je barkod preko kojeg svatko može donirati bilo koji iznos koji može i želi.

Cilj je prikupiti 289 tisuća eura potrebnih za specijalizirano liječenje u Švicarskoj koje bi Ivanu moglo značajno pomoći. Akcija je pokrenuta jučer u 8 ujutro, a za samo 24 sata prikupljeno je 165 tisuća eura. Do sada je već donirano 205 tisuća eura.

"Imam osjećaj kao da sam pojela sreću. Sanjam i vidim Ivana kako se oporavio, a zahvaljujući ovoj akciji mi se to sve čini bliže i istinitije. Jako sam zahvalna i ova akcija je samo pokazatelj koliko toga možemo ostvariti kada se svi ujedinimo", rekla nam je Ivanova sestra Lea Ferderber.

image

Ivan Ferderber

Privatna arhiva

Donacije se mogu uplatiti na IBAN: HR9024020063100222392, s opisom plaćanja "DONACIJA ZA IVANA". Svaka pomoć je dobrodošla, bez obzira na iznos. Bruno poziva sve koji mogu da se odazovu i pokažu kako Hrvatska stoji uz one kojima je pomoć najpotrebnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 13:53