POVOLJNI UČINCI

WOW, KOZJE MLIJEKO JE TOLIKO BLAGOTVORNO? Pročitajte što sve liječi jedna čaša dnevno...

Osobe koje ga redovito konzumiraju imaju nižu razinu glukoze u krvi. Smanjuje i neugodne alergijske reakcije, želučane tegobe, pojavu ekcema, pa čak i bol u zglobovima.

Iako kozje mlijeko ima osebujan okus, redovita konzumacija kozjeg mlijeka donosi niz povoljnih učinaka za organizam. Koza je rijetka životinja koja uopće ne obolijeva, pa i to može biti razlog više da ga se redovito pije.

Obiluje vitaminima i mineralima: kalcijem, fosforom, kalijem, vitaminom B i bjelančevinama, ne zahtijeva homogenizaciju, ima manju kapljičnu gustoću masti i lakše je probavljivo.

Kozje mlijeko bogato je kalcijem - jedna čaša sadrži više od 32 posto potrebne dnevne doze.Visoka razina kalija pomaže u zaštiti organizma od pojave kardiovaskularnih bolesti.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Istraživanja pokazuju da osobe koje redovito konzumiraju kozje mlijeko imaju nižu razinu glukoze u krvi. Ono sadrži i konjugiranu linolnu kiselinu koja smanjuje šećer i uklanja štetne masti iz organizma pa je dobro došlo dijabetičarima.

Šalica kozjeg mlijeka sadrži i 17 posto potrebne dnevne doze bjelančevina i 20 posto riboflavina. Kako bjelančevine doprinose izgradnji mišića, a riboflavin pomaže u produkciji energije kozje mlijeko omogućit će sve nužno za pravilan rast i razvoj.

Osobe koje imaju problema s alergijama i ne podnose kravlje mlijeko konzumiranjem ovo je odlična zamjena Smanjuje i neugodne alergijske reakcije, želučane tegobe, pojavu ekcema, pa čak i bol u zglobovima. Stručnjaci naglašavaju da kozje mlijeko obiluje i oligosaharidima potrebnim za lakšu probavu i kvalitetniji metabolizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:29