GUBI SE APETIT

NOVA USPJEŠNA METODA ZA GUBITAK KILOGRAMA Naljutite se i smršavjet ćete!

Novo istraživanje provedeno na sveučilištima Pennsylvania, Duke i Colorado pokazalo je da osjećaj bijesa ili gađenja može pomoći u mršavljenju jer kad smo zgađeni ili zgroženi gubimo apetit

Najnovija pomoć u mršavljenju mogla bi nam doći od onog od čega to najmanje očekujemo – naše ljutnje i ogorčenosti. Novo istraživanje provedeno na sveučilištima Pennsylvania, Duke i Colorado pokazalo je da osjećaj bijesa ili gađenja može pomoći u mršavljenju jer kad smo zgađeni ili zgroženi gubimo apetit. - Izlaganje nemoralnim ponašanjima smanjuje apetit, a time i konzumaciju hrane, što potvrđuje poznatu izreku da gnusni i nemoralni činovi „ostavljaju gorak okus u ustima“ – kaže voditeljica istraživanja Cindy Chan te dodaje da ljudi mogu čak konzumirati i manje kave dok uz doručak u nedjeljnim novinama čitaju izvještaje o malverzacijama u velikim korporacijama.

Za potrebe ovog istraživanja znanstvenici su ispitanicima koji nisu govorili francuski jezik pokazali film na francuskom. Polovici ispitanika bilo je rečeno da se u filmu radi o incestuoznoj vezi, a drugoj polovici da se radi o klasičnoj romantičnoj priči. Prije gledanja filma svi su ispitanici dobili čokoladno mlijeko kako bi ga mogli piti tijekom gledanja. Rezultat je bio zanimljiv: ispitanici koji su vjerovali da gledaju film o incestuoznoj vezi popili su za oko trećinu manje čokoladnog mlijeka od onih koji su vjerovali da gledaju običnu ljubavnu dramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:25