NOVI 'EMOTIKONI'

ZUCKERBERG PROGOVORIO O RADIKALNOJ PROMJENI FACEBOOKA 'Otkrit ću vam koja je reakcija dosad najpopularnija'

 Screenshot/Facebook

Na ovaj povijesni dan za Facebook korisnicima se obratio i direktor društvene mreže Mark Zuckerberg kako bi pojasnio proširenje mogućnosti reagiranja na statuse i druge objave.

'Nije svaki trenutak koji želite podijeliti sretan. Ponekad želite podijeliti nešto zbog čega ste tužni ili frustrirani', piše Zuckerberg. 'Naša zajednica već godinama traži dislike tipku, no ne zato što žele svojim prijateljima reći da im se njihova objava ne sviđa. Ljudi su htjeli izraziti empatiju i željeli su se osjećati ugodno dok dijele širi spektar emocija.'

Zuckerberg navodi da je dugo sa svojim timom razmišljao o tome kako na pravi način ovo napraviti. 'Jedan od mojih ciljeva je bio da reagiranje bude jednako lako kao i stiskanje i držanje Like tipke', napisao je Zuckerberg.

Rezultat napora Facebookova tima su 'Reakcije' koje korisnicima dopuštaju izražavanje ljubavi, smijeha, čuđenja, tuge i srdžbe. Zuckerberg je podijelio s korisnicima i podatak koji će neke možda iznenaditi, dok će drugima to biti nešto što se podrazumijeva.

'Za sada je najpopularnija reakcija ljubav, što mi se čini ispravno', napisao je Zuckerberg na kraju svoje objave.





Introducing Reactions

Today is our worldwide launch of Reactions -- the new Like button with more ways to express yourself. Not every moment you want to share is happy. Sometimes you want to share something sad or frustrating. Our community has been asking for a dislike button for years, but not because people want to tell friends they don't like their posts. People wanted to express empathy and make it comfortable to share a wider range of emotions. I've spent a lot of time thinking about the right way to do this with our team. One of my goals was to make it as simple as pressing and holding the Like button. The result is Reactions, which allow you to express love, laughter, surprise, sadness or anger. Love is the most popular reaction so far, which feels about right to me!

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, February 24, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 19:29