NOVO VRIJEME

FACEBOOK REVOLUCIJA STIGLA I U HRVATSKU! Od sada uz 'Like' na objave možete reagirati na dodatnih pet načina

 Screenshot/Facebook
Proširenjem jedne od Facebookovih ključnih opcija korisnici će moći biti ekspresivniji, a Facebook stranice moći će bolje mjeriti uspjeh svojih objava.

Dugonajavljivano proširenje 'Like' opcije napokon je stiglo i u Hrvatsku. Nakon ekstenzivnog testiranja na drugim tržištima, korisnici diljem svijeta od sada mogu objave na Facebooku komentirati sa šest emotikona, odnosno reakcija. Uz 'Like', tu su još i klasično srce ('Love'), smiješak ('Haha'), čuđenje ('Wow'), tuga ('Sad') i ljutnja ('Angry').

Kako biste otvorili mogućnost komentiranja objava na ovaj način, zadržite svoj kursor od miša iznad tipke 'Like' i gotovo iste sekunde će vam se prikazati dodatne mogućnosti. Na mobitelu ćete dodatne reakcije otključati ako prst zadržite nešto duže na tipki za 'Like'.

Reakcije funkcioniraju na isti način kao 'Like' s tim da se svaka pojedinačna reakcija zbraja u ukupni emotivni profil svake objave. Ako mišem pređete preko svake emocije vidjet ćete koliko je ljudi na koji način reagiralo.

Korisnici su praktički od početka postojanja Facebooka tražili mogućnost 'dislikeanja' pojedine objave tako da ove nove reakcije predstavljaju kompromisno rješenje, a Mark Zuckerberg je izostanak 'dislikea' opravdao potrebom za nijansiranim reakcijama umjesto samo jedne negativne, prenosi Mashable.

Pojedine su reakcije odabrane na temelju istraživanja diljem svijeta i sužavanja reakcija na one emocije koje su u cijelom svijetu opće razumljive i univerzalne. Facebook direktorica za razvoj proizvoda Sammi Krug rekla je da nije isključeno da će se ovim reakcijama dodavati i nove te je otvorila mogućnost da će se ove reakcije pojavljivati i na drugim mjestima na Facebooku.

'Trenutno najpopularnija reakcija na cijelom svijetu je srce odnosno 'Love'. U svim državama svijeta ona se najviše koristi', rekla je King.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:58