HUMANITARKA

WinDays11 humanitarna akcija: pomažemo hitnoj pomoći u Rovinju!

 Igor Zirojević/TZI
Sudionici, organizatori i sponzori WinDays konferencije tradicionalno svake godine pomažu institucijama i pojedincima kojima je ona potrebna, a poseban je naglasak uvijek stavljen na sredinu koja ljubazno ugošćuje vodeće ljude tehnološkog i poslovnog sektora svake godine. To želimo učiniti i ove godine!

Microsoft WinDays11 konferencija ove godine pomoći će rovinjskoj hitnoj pomoći kojoj nedostaju uređaji i pomagala koji su nužni u svakodnevnom radu. Prije svega, našim ovogodišnjim domaćinima u Rovinju želimo pokloniti defibrilator – uređaj o kojemu ovisi život pacijenata sa srčanim udarom. Taj uređaj koji spašava živote naš je primarni ovogodišnji cilj i vjerujemo da ćete nam se rado pridružiti u tome da ga i ostvarimo!

U rovinjskoj hitnoj pomoći radi pet liječnika, deset medicinskih sestara i osam vozača, što joj je dovoljno za formiranje jednog tima hitne pomoći i jednog tima sanitetskog prijevoza tijekom dana. Ljeti rovinjska hitna pomoć prima dodatne liječnike i medicinske sestre kako bi mogla bolje djelovati u turističkoj sezoni. Rovinjska hitna pomoć pokriva područja općina Rovinj, Žminj, Kanfanar i Bale – ukupno više od 290 četvornih kilometara – a u slučaju potrebe izlazi i na sva ostala područja u Istarskoj županiji. U 2010. kroz rovinjsku je hitnu pomoć prošlo više od 10 tisuća pacijenata te je bilo gotovo 1300 hitnih intervencija.

Posao kojim se djelatnici hitne pomoći bave izuzetno je; međutim, ono što olakšava njihov svakodnevni posao moderni su uređaji i pomagala kojih, nažalost, također nema u dovoljnom broju. Organizatori, sponzori i sudionici konferencije WinDays11 odlučili su pomoći tako što će na konferenciji prikupljati sredstva za hitno potreban novi defibrilator, čija je cijena nešto viša od 100 tisuća kuna.

"Cilj kojem teže svi djelatnici hitne pomoći je da radimo u sve boljim uvjetima sa sve boljom opremom a na dobrobit najugroženijih pacijenata, bilo da su to djeca ili odrasli. Želja nam je da se kući sa posla vraćamo zadovoljni jer smo nekome spasili život, te smo zahvalni svima koji nam mogu pomoći u ispunjenju tog cilja", kaže dr. med. Orjana Čačić Momčilović, voditeljica ispostave hitne pomoći Rovinj, zahvaljujući unaprijed sudionicima WinDays11 konferencije na ovoj pomoći.

Pozivamo i mi stoga sve sudionike WinDays11 konferencije da se pridruže organizatorima, sponzorima i partnerima konferencije u prikupljanju sredstava za defibrilator koji je nužan rovinjskoj hitnoj pomoći!

Više informacija o samoj ovogodišnjoj humanitarnoj akciji saznat ćete u Rovinju, a želite li vi ili vaša tvrtka dodatno doprinijeti ovoj akciji većim donacijama, pozivamo vas da uplatite svoj doprinos na sljedeći broj žiro računa:

ISTARSKI DOMOVI ZDRAVLJA

ISPOSTAVA ROVINJ

Istarska bb, 52210 ROVINJ

2407000-1118043570 kod OTP banke

Svrha uplate: Nabavka defibrilatora

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:08