WEB PREGLEDNIK

VIDEO: RockMelt - web preglednik za Facebook i Twitter korisnike

Developeri RockMelta smatrali su kako se postojećim preglednicima u novom dobu korištenja Interneta mora dodati element interakcije kakvu pružaju Facebook i Twitter

RockMelt je novi web preglednik koji se u svojoj beta verziji pojavio 8. studenog 2010. godine, a namijenjen je publici koja koristi društvene mreže.

Za razliku od klasičnih preglednika Internet Explorera, Firefox Mozille, Opere, Safarija ili Chromea, RockMelt sadrži komponente društvenih mreža. Lijeva i desna strana sučelja rezervirane su mu za Facebook, Twitter te RSS izvore, preko čega korisnici mogu lako pristupiti sadržaju, a nije nadomet ni činjenica da u paketu dobiju i integrirani facebook chat.

Developeri RockMelta smatrali su kako se postojećim preglednicima u novom dobu korištenja Interneta mora dodati element interakcije kakvu pružaju Facebook i Twitter. osim toga, RockMelt je "živ" u oblaku, što u prijevodu znači da se sve postavke korisnika spremaju online te je njima lako koordinirati putem boliko kojeg računala.

Nadalje, RockMelt je specifičan i po tome što "živi" u oblaku, odnosno sve postavke korisnika spremaju se online, u virtualnom svijetu, te se mogu aktivirati putem Facebooka na bilo kojem računalu, bilo gdje u svijetu

RockMelt izgledom podsjeća na Googleov Chrome, što nije neobično znamo li da se bazira na Chromiumu, open source varijanti Googleovog preglednika.

Želite li ga isprobati, svoju pozivnicu zatražite na službenim stranicama preglednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:14