GMAIL UGROŽEN

U ponedjeljak trk po svoju @facebook.com e-mail adresu

Dugo najavljivani Facebookov webmail projekt nazvan kodnim imenom Titan trebao bi biti predstavljen u ponedjeljak

Facebook će u ponedjeljak održati novu prezentaciju na Web 2.0 summitu u San Franciscu, na kojoj će Zuckerberg i ekipa navodno predstavili svoj e-mail servis. Bio bi to odgovor Facebooka na Googleovu odliku da korisnici Facebooka automatski povuku sve podatke o svojim Gmail kontaktima. Oni su to napravili jer se najveća društvena mreža na svijetu strateški spojila s Yahoom i Hotmailom.

Rat titana weba se nastavlja. Google će zabraniti svojim korisnicima, koji imaju svoje profile na Facebooku da automatski povuku sve podatke o svojim Gmail kontaktima , što je Facebooku itekako pomoglo u bržem rastu. Međutim, nakon sklapanja partnerstva s konkurentskom tražilicom yahoo, u Googleu su odlučili kako više neće tek tako pomagati Zuckerbergu . Facebook uzvraća udarac projektom Titan - pokreću vlastiti e-mail servis koji bi mogao ugroziti popularan Googleov Gmail. Barem se tako šuška u online svijetu.

S 500 milijuna korisnika, Facebookov e-mail servis je ozbiljna prijetnja, no što će Facebookovci objaviti u ponedjeljak ipak ostaje tek za pričekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:01