ROVINJSKI WINDAYSI

Predstavljen novi Microsoft Office 2010

 Barbara Slade

Na desetoj tehnološkoj konferenciji WinDays koja se ovaj tjedan održava u Rovinju tvrtka Microsoft Hrvatska najavila je skoru dostupnost nove generacije svojeg paketa aplikacija za produktivnosti i svakodnevni uredski rad - Microsoft Office 2010- te niza drugih proizvoda koji su dio Office sustava.

- Niti za jedan drugi proizvod, osim Windowsa 7, nismo imali tako raširenu bazu ljudi koji su bili spremni izdvojiti svoje vrijeme i isprobati novi Office. Radili smo istraživanja među korisnicima, pitali ih kako koriste aplikacije iz ovog našeg paketa, izlazili smo na teren i gledali kako se Office koristi u praksi - objasnio je na prezentaciji održanoj u srijedu Wim Dierckx,voditelj marketinga za 'Information Worker' grupu proizvodu u Microsoftu CEE, način na koji je nastajao novi Office.

Ono što će krajnjim korisnicima biti zanimljivo svakako je Office Starer, verzija koja će zamijeniti dosadašnji Works. Naime, korisnicima će umjesto probne verzije Officea koja traje određeni vremenski period biti ponuđena verzija Starter , 'light' verzija novog Officea koja će pružiti osnovnu razinu funkcionalnosti.

- I pojedinci i tvrtke imate će mnogo razloga za nadogradnju za novi Office 2010. Microsoft je razvio novi Office kao svoj odgovor na promjene koje se događaju u načinu na koji tvrtke i pojedinci danas koriste tehnologiju.

Osim toga, dostupnost nekih novih verzija otvara nam nova tržišta: web aplikacije bit će podjednako zanimljive i tvrtkama i pojedincima - naglasila je Sanja Grčić Plečko, voditeljica poslovne grupe proizvoda u Microsoftu Hrvatska.

Više informacija o novom Officeu 2010 saznajte na www.microsoft.com/office2010

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:19