SHOPPING PATROLA

I lampice mogu biti pametne! Njima se upravlja mobitelom koji ih pretvara u pravi light show

 Bauhaus1000
Naš Bernard Ivezić prati sve novitete na tržištu, pa tako i trend digitalizacije rasvjetnih tijela, a njegove lampice su posve neobične

Rijetko koju godinu bismo željeli zaboraviti tako brzo kao ovu, pa ako ste se pripremili za slavlje kod kuće, a uz propusnice i slične Stožerove mjere, izbor vam je poprilično sužen, unesite malo zabave u svoj dom drugačijim blagdanskim lampicama. Umjesto onim klasičnim, kakve se prodaju posvuda, po metraži, uz definirane statične boje, bez mogućnosti da ih isključite s daljine i uz preddefinirane blagdanske pjesme koje zvuče kao na sintesajzeru, rješenje možete pronaći u pametnim blagdanskim lampicama.

U posljednje dvije-tri godine veliki je trend digitalizacije rasvjetnih tijela. Takva je ponuda nekad bila dostupna samo u specijaliziranim trgovinama, no danas je posvuda. Sličan trend unatrag dvije-tri godine slijede i ukrasi za bor. No, nešto sporije dolaze na masovno tržište. Najpoznatiji brend na tržištu je Twinkly, koji ima niz setova blagdanske rasvjete za borove. No, ta niša polako se popunjava i novim igračima. Rasvjeta je nešto u čemu su Kinezi oduvijek bili jaki, tako da danas konkurenti od tamo, kao što su prije proizvodili klasične lampice, sada rade i one pametne.

Pametne lampice izvana izgledaju jednako kao i klasične. No, kako se njima upravlja preko mobitela, omogućuju da se njima može raditi što god se želi. Twinkly je tu otišao najdalje, jer u aplikaciji omogućuje da koristite preddefinirane ili kreirate vlastite svjetlosne efekte. Usto, pametne lampice nude vam i mogućnost da se pale i gase u određeno vrijeme, da se sinkroniziraju s glazbom na vašem mobitelu i svjetlosnim efektima prate ritam.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U Hrvatskoj je izbor pametnih blagdanskih lampica vrlo sužen i teško se pronalaze. Trgovci mahom drže klasične blagdanske lampice, dok od pametnih rasvjetnih tijela imaju uglavnom klasične lampe, žarulje i lustere.

LOCOSHARK

Loco Christmas Lights

Cijena: 599 kn

Lampice za bor koje sviraju i s kojima, kad su u više setova, se može upravljati grupno

Broj lampica: 100 LED RGB 16M boja

Posebnost: Sinkroniziraju se s glazbom na mobitelu

Upravljanje: aplikacija LED BLE za iPhone i Android

www.locoshark.com

PAKETKO

Pametna svjetla Twinkly - String 100 LED

Cijena: 587 kn

Lampice kojima možete upravljati preko Amazonove Alexe ili Google Assistanta

Broj lampica: 100 LED RGB 16M boja

Posebnost: Neograničen broj svjetlosnih efekata

Upravljanje: aplikacija Twinkly za iPhone i Android

www.paketko.com

COOLMANGO

Pametne lampice - RGBLEDY

Cijena: 249 kn

Lampice s tajmerom, koje podržavaju različite svjetlosne efekte uz glazbu

Broj lampica: 100 LED RGB 16M boja

Posebnost: Napajaju se preko USB-a

Upravljanje: aplikacija za Android

www.coolmango.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:04