SHOPPING PATROLA

S ovim gadgetom ispast ćete pred gostima pravi profesionalac, samo pazite da nešto ne zapalite

 Pavel Vozmischev
Naša Neda Batinić voli karamelizirati, stoga u svojoj kuhinji poput prave chefice uvijek nadohvat ruke ima brener

Ako postoji jedan gadget zbog kojeg ćete s lakoćom ispasti pravi profesionalac u kuhinji pred svojim gostima, obitelji i prijateljima, onda je to sigurno brener, džepni plinski plamenik. Savršen je alat za dovršavanje jela, njime možete malo zapržiti kožicu sočnih komada mesa da dobijete finu hrskavost, na brzinu malo zapeći paprike tako da puste svoj opojni miris koji podsjeća na ljetna druženja oko rešetke, a sirnu platu pretvorit će u zvijezdu vašeg stola čim njime malo prijeđete preko sireva kao što su brie ili camembert. Novogodišnji koktel pomoću ručnog plamenika možete (ne zapaliti, kome treba posjet vatrogasaca dok s užitkom pokušava ispratiti ovu strašnu godinu?) nadograditi tako što ćete narezane kriške agruma malo zapeći na vatrostalnom tanjuriću. Time ćete koktelu podariti notu dima i drugačiji okus od onoga na koji ste navikli.

Slastičari će se znalački osmjehnuti na spomen brenera jer on služi da stave točku na slovo “i” (desert-i, kužite) kod flanova i creme bruléea, tartova od jabuka i, naravno, neretvanskog limuna na kojem oblačiće od meringe treba dodatno obraditi upravo plamenom. No, nije to za one slabog srca i drhtave ruke od nervoze jer zadržite li plamen predugo i preblizu delikatnoj meringi, vaša će tort(ic)a od limuna imati spaljene dijelove koje narušavaju cjelokupni dojam, a o okusu da ne govorimo. No, to nije ništa što ne možete usavršiti s malo prakse. Volite li karamelizirati, upravo ste pronašli idealan poklon za pod bor.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Za potrebe klasične kućne kuhinje moguće je u dućanima pronaći brenere odnosno ručne plamenike koji će biti više nego dovoljni za sve gastro čarolije koje njima planirate izvesti.

SOL I PAPAR

Vin bouquet brener

Cijena: 276 kn

Dimenzije: 18 x 24 x 7 cm

Materijal: keramika, metal

Plamenik profesionalne kvalitete sa sigurnosnom funkcijom i stalnim plamenom. Puni se plinom za upaljače i jednostavan je za upotrebu. Sadrži sigurnosni prekidač za sprečavanje nenamjenskog aktiviranja i kao zaštitnu mjeru za djecu.

www.solipapar.com

image
Sol i papar brener Vin Bouquet
LONCI & POKLOPCI BY BAJDE

De Buyer kuhinjski brener

Cijena: 335 kn

Dimenzije: 26,2 x 14,8 x 7,4 cm

Materijal: nehrđajući čelik

Lagan za korištenje, De Buyer brener s prekidačem za lako paljenje ima mogućnost prilagođavanja jačine plamena. Koristi butan, odnosno može se lako napuniti plinom za upaljače.

www.lonciipoklopci.hr

image
Lonci i poklopci
OkoStola

Kitchen Craft kuhinjski brener

Cijena: 433 kn

Dimenzije: 20 x 17 cm

Materijal: metal, plastika

Veliki brener s metalnim tijelom omogućava lako rukovanje. Sa sigurnosnom zaporkom i stalkom, prilagodljivom jačinom plamena i punjivim spremnikom.

www.okostola.com

image
Oko stola brener Kitchen craft
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:52