FAMOZNI TABLET

Apple predstavlja iSlate 27. siječnja

Na Appleovoj konferenciji slijedeće srijede trebao bi biti predstavljen i novi operativni sistem za iPhone, 4.0, kao i iLife 2010 softverski paket

Nakon više mjeseca nagađanja, američki informatički div, Apple, službeno je potvrdio 27. siječnja kao datum velike novinske konferencije na kojem će, pretpostavlja se, predstaviti i dugo očekivani Apple iSlate tablet. Iako Appleove pozivnice, prema već poznatoj tradiciji 'jabuke', nisu otkrile puno detalja, gotovo svi očekuju predstavljanje novih proizvoda.

Portal Netokracija pretpostavlja da ćemo 27. siječnja vidjeti novi Apple iSlate kao i novi iPhone operativni sustav te iLife 2010 softverski paket. Prezenatacija će se održati u srijedu u 10 sati po pacifičkom vremenu (19 sati po našem) u Yerba Buena Center for the Arts u San Franciscu.

Zanimljivo je kako bi se na tiskovnoj konferenciji jedan od najprodavanijih Appleovih proizvoda, iPhone, trebao naći u sporednoj ulozi. Njegovo bi predstavljanje novih mogućnosti operativnog sustava 4.0, trebao zasjeniti potencijalni gadget godine, iSlate.

Podsjetimo, iSlate bi trebao biti trebao biti Appleovo tablet računalo, veće od iPhonea, ali manje od klasičnog prijenosnika pa i netbooka. S dijagonalom između 7 i 10 inča, iSlate bi nam dopustio ugodno gledanje filmova i pregledavanje glazbenih albuma, ali i čitanje e-knjiga.

Izgleda da će Apple ponovo donijeti puno uzbuđenja na informatičko tržište, a na nama je da pričekamo sljedeću srijedu i vidimo što je 'jabuka' za nas pripremila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:08