NAKON PET GODINA U ZATVORU

SAN BRIANA BANKSA NAPOKON SE OSTVARIO Cijeli život žudio je za NFL-om, a onda je osuđen za silovanje koje nije počinio...

 Screenshot

San Briana Banksa (29) oduvijek je bio postati igrač NFL-a. Bio je zvijezda američkog nogometa u srednjoj školi Long Beach Poly u Kaliforniji i činilo se da je samo pitanje vremena kad će se njegov san ostvariti.

No planovi su se naglo izjalovili.

Banks je optužen, a potom i osuđen za silovanje - sklop okolnosti koštao ga je pet godina života koje je proveo iza rešetaka.

Drugih pet je odslužio na uvjetnoj, a onda je djevojka koja ga je prijavila priznala da je cijelu stvar izmislila, pa je Banks oslobođen.

Počeo je opet sanjati o NFL-u - nakon 10 godina neigranja - te je počeo igrati u Seattle Seahawksu, a onda je sa Falconsima 2013. potpisao ugovor.

Konačno, krajem prošle godine Banks je dostigao svoj cilj - iako na drugi način od onog što je očekivao. Nakon govora na simpoziju novaka, toliko je impresionirao povjerenika Rogera Goodella da mu je posao ponuđen nekoliko tjedana nakon.

Banks radi kao dio operativnog tima - njegov posao zahtjeva da pazi na provedbu pravila igre i informira svog šefa Deana Blandina ako uoči išta kontroverzno što bi zahtijevalo pomnije proučavanje.

- Ovo je sjajno. To je nešto novo za mene, a opet već nešto što sam radio. To je nogomet. Ljubav prema nogometu. Znanje i razumijevanje nogometa - kazao je Banks.

I to nije sve. Prošle godine objavio je kako se radi na filmu koji će ispričati njegovu životnu priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:33