VELIKI USPJEH

ZAŠTO JE YAHOO! ODABRAO ISTRU Na vrhu je popisa 12 najboljih odredišta, a dobila je i titulu najkvalitetnije ekstra djevičanske maslinarske regije

 Julien Duval
 

Uz englesku pokrajinu Kent, portugalski Algarve i španjolsku Asturiju, svoje je mjesto pri vrhu popisa 12 najboljih odredišta za 2020. godinu dobila i Istra.

Posljednji u nizu iznimnih uspjeha koji svjedoče o jačanju reputacije i prepoznatljivosti naše destinacije na svjetskim tržištima dolazi od strane pionirskog internetskog portala i tražilice Yahoo!. Urednica Francesca Specter predstavila je Istru kao srcoliki poluotok na sjeverozapadu Hrvatske, opisujući je kao mjesto s dugom obalom i šljunčanim plažama.

Među vrhunskim destinacijama za odmor slijede još Kanarski otoci, Južna Goa (Indija), Lake District (Čile), Kalkudah beach (Šri Lanka), Fort Cochin (Indija), Nicoya (Kostarika) te francuski Arles i grčki Peloponez.

Istru će u 2020. godini krasiti još jedna svjetska titula - kao najkvalitetnije ekstra djevičanske maslinarske regije - i to peti put u pobjedničkom nizu!

Julien Duval

Zvuči gotovo nestvarno, no potvrda stiže od strane vodiča Flos Olei, najutjecajnijeg svjetskog vodič za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja. U izdanju za 2020. godinu, među 500 najboljih iz 53 države, koje je odabrao profesionalni panel provjerenih kušača između više od 1500 uzoraka, istarski su maslinari ostvarili izvanredan uspjeh.

U vodič je uvršteno čak 77 ulja s područja Istre te po jedno s otoka Krka i iz Dalmacije, a većina je maslinara ostvarila bolje rezultate u odnosu na prethodno izdanje što svjedoči o značajnom trudu na podizanju kvalitete, ali i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

Julien Duval

Ovakav uspjeh dodatno će pridonijeti i brendiranju Istre kao gastronomske destinacije budući da je ekstra djevičansko maslinovo ulje glavni dodatak jelima i osnovni prehrambeni proizvod Mediteranske prehrane, a cijenjen je gotovo svugdje u svijetu zbog svojih organoleptičkih i ljekovitih svojstava.

Julien Duval

Želite li doznati više o istarskoj gastronomiji i najboljim maslinovim uljima, ali i razne druge zanimljivosti, predlažemo da posjetite stranice Istarske turističke zajednice, a da na Cestama maslinova ulja istražite priče i iskustva istarskih maslinara i prošetate uz masilinike u kojima je i započela ova priča o uspjehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:51