GLAMUR I DISKRECIJA

Obame će u Marbelli potrošiti 250.000 dolara, a Kosori na Bolu 10.000 kn

Michelle je španjolskoj obali donijela milijardu dolara zarade, a Bol će se i dalje reklamirati Zlatnim ratom

Michelle Obama od 4. kolovoza ljetuje s devetogodišnjom Sashom (starija Malia je u ljetnom kampu) na jugu Španjolske u regiji Costa del Sol (Sunčana obala), i dok je ukazivanje američke prve dame oduševilo Španjolce te ponajviše domaće medije, američka je javnost - zgrožena. Skupi odmor razljutio je Amerikance u trenutku kada se u toj zemlji, kao i kod nas, i dalje zbrajaju oni koji su ostali bez posla.

Kolumnistica New York Daily Newsa Andrea Tantaros prvu je damu nazvala “material girl” prema Madonninu hitu i “modernom Marijom Antoanetom” - sinonim za bahatu rastrošnost u vrijeme kada narod gladuje. Stoga je njezina usporedba ipak pretjerana.

Okupirali 60-tak soba

No, ostaje činjenica da odmor prve američke dame košta porezne obveznike, jer iako službene vlasti tvrde da je Michelle sama platila ljetovanje za sebe i kćer, ostaje činjenica da je na “odmor” s prvom damom otputovalo oko 70 pripadnika tajne službe. Tvrdi se da su svi zajedno okupirali barem 60 hotelskih soba.

Suprotno tome naša je najvažnija žena u državi, premijerka Jadranka Kosor, odlučila kao i svake godine ljetovati u Bolu na Braču. Sa sobom je povela sina.

Skupa pića u Bolu

Iako je njezin odmor neusporedivo jeftiniji od onoga američke prve dame, na žalost većina si Hrvata ne može priuštiti ni trodnevni odmoru u Elaphusi s polupansionom. Osim cijena smještaja u hotelu, a Kosor je unajmila apartman, tamošnje su cijene hrane i pića u hotelu i izvan njega uglavnom apsurdno visoke. Usput rečeno, jučer kada smo željeli provjeriti cijenu hotelskog apartmana u Elaphusi, službenik na recepciji rekao nam je da oni apartmane nemaju. Zašto onda na službenoj stranici hotela stoji da imaju šest hotelskih apartmana nije objasnio, samo je rekao neka sutradan nazovemo marketing.

Nije poznato koliko je osoba iz osiguranja u pratnji premijerke.

Michelle Obama sa kćeri ukupno će potrošiti oko 1,2 milijuna kn

- pet dana u Villi Padierna za Michelle i Sashu: 358.000 kuna

- prijevoz Air Force Two (oko 14 sati leta) - oko 870.000 kuna

- prijevoz do raznih relacija - nepoznato

- troškovi osiguranja prve dame (70-ak pripadnika tajne službe) - nepoznato

- zarada Španjolskoj - oko milijardu dolara

Jadranka Kosor sa sinom ukupno će potrošiti oko 10.500 kn

- prijevoz do Bola u automobilu u oba smjera, s trajektom i cestarinom stoji oko 1400 kuna

- prijevoz do plaće nije potreban, dovoljno je pet minuta šetnje.

- jutarnja kava u koktel-baru Bolero podno hotela - 75 kuna

- troškovi osiguranja premijerke - nepoznato

- zarada Gradu Bolu - nepoznato

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:43