EDUKACIJA

Švedski izdavač videoigara Raw Fury organizira tečaj iz Unreal Enginea za developere s Balkana

Ilustracija
 Fred Dufour/Afp
Polaznici tečaja naučit će se koristiti najvažnijim dijelovima Unreal Enginea, a naučit će i raditi igre u programskom jeziku C++

Želeći pomoći mladima koji žele ostvariti karijeru u industriji videoigara te onima koji su tek počeli raditi na igrama, švedski indie izdavač videoigara Raw Furyja organizira niz besplatnih virtualnih tečajeva na kojim će polaznici naučiti raditi u Unreal Engineu.

"Ove smo godine više puta s drugima surađivali na igrama koje su se radile u Unreal Engineu i mučili smo se s pronalaskom vanjskih suradnika koji znaju raditi u tim alatom. Kada bismo i našli nekoga, nismo ga mogli platiti. To nas je zabrinulo jer smo shvatili da mi se manje tvrtke mogle mučiti s pronalaskom poslova", kažu iz Raw Furyja.

Raw Fury sa svojim partnerima - hrvatskim studijem Fury Studios, rumunjskom edukativnom ustanovom GameDev Academy i proizvođačem Unreal Enginea Unrealom - u ožujku 2021. godine organizira poduku iz Unreal Enginea koja će trajati ukupno 34 sata.

Kako kažu iz Raw Furyja, polaznici tečaja naučit će se koristiti svim najvažnijim dijelovima Unreal Engine, a naučit će i raditi vlastite igre u programskom jeziku C++.

Poduku će voditi George ”Danji” Cercheaza i Alexandru Oprea iz GameDev Academy. Cercheaza je specijaliziran za tehnička pitanja i poduku iz Unreala, a Oprea za programiranje igračkog dijela igara i poduku iz programskog jezika C++. Bit će i gostiju predavača iz Unreala, Fury Studiosa i drugih gaming tvrtki.

Rok za prijavu na natječaj je 3. veljače 2021. godine, a sudionici tečaja bit će objavljeni do 12. veljače. Najviše 20 osoba može sudjelovati u ovom tečaju, a predavanja će se izvoditi na engleskom jeziku.

Na ovaj se tečaj mogu prijaviti isključivo državljani Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Albanije, Grčke i europskog dijela Turske.

Kako će se predavanja izvoditi na engleskom, jedan od uvjeta za sudjelovanje je dobro poznavanje engleskog u govoru i pismu. Također, sudionici moraju posjedovati 64-bitno računalo koje može pokretati Unreal 4. Oni koji se žele prijaviti na tečaju moraju imati osnovno znanje iz programskog jezika C++ i algoritama te široko razumijevanje koncepata u programiranju.

Polaznici tečaja koji se pokažu najboljim ostvarit će pravo na pripravništvo u Fury Studiosu iz Zagreba te drugim partnerima Raw Furyja iz regije u trajanju od dva do šest mjeseci.

Više informacija o tečaju možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:33