USPJEŠNA DIZAJNERICA

FOTO: ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ JOŠ JEDNOM ODUŠEVILA Pogledajte kakve je kreacije predstavila na spektakularnoj reviji: 'Malo sam eksperimentirala...'

 
 Darko Tomaš / Cropix

Uspješna domaća dizajnerica prepoznatljivog modnog potpisa, Aleksandra Dojčinović, javnosti je u utorak navečer u Atelijeru Meštrović predstavila petu samostalnu reviju. Njezin brend Lei Lou ne vole samo domaće, već i strane zvijezde, pa ne čudi da je modni događaj iz prvog reda pratio niz poznatih dama.

O svojoj novoj kolekciji, koja odiše romantikom i ženstvenošću, Dojčinović je za Jutarnji nedavno rekla: ‘Malo sam eksperimentirala s tilom ovaj put jer sam htjela da u konačnici to ne budu tipične haljine za male princeze, već sam željela pokazati da se od te naoko nježne tkanine mogu napraviti ‘snažni’ komadi. Mislim da sam uspjela u tom zahtjevnom zadatku. Osim toga, riječ je o kolekciji koju sam stvarala vrlo pažljivo i dugo i vjerujem da je zrela i ozbiljna, s puno čipka, šljokica i vune, a prave zvijezde sigurno će biti čizme i torbe u neobičnim bojama.’

Dizajnerica ništa ne prepušta slučaju pa za svaku svoju reviju pažljivo bira i lokaciju. Od Preporodne palače Narodnog doma na Opatovini, pa sve do Zapadnog kolodvora u Zagrebu njezine su revije zanimljiv spoj starog Zagreba i mode.

U galeriji pogledajte kreacije Aleksandre Dojčinović:

Sam je događaj imao ponešto drugačiji sociološki prizvuk od njezinih dosadašnjih, budući da se ovom revijom obratila direktno mladima, podsjećajući ih na važnost odabira pravih životnih uzora, a ne instant zvijezda čiji uspjeh nerijetko ne potraje ni onih magičnih pet minuta slave. Otkrivajući im Ivana Meštrovića, Aleksandri Dojčinović pošlo je, naime za rukom, ono što nije mnogima prije nje - osuvremenjivanje ostavštine našeg najslavnijeg kipara, ponajprije kuće u kojoj je živio, a koja je danas muzej s njegovim značajnim djelima. Atelijer Meštrović kao kulisu za modnu reviju sam kipar teško je svojevremeno mogao zamisliti, međutim, sasvim je sigurno da bi tu ideju ovaj osvjedočeni ljubitelj društva i društvenih događanja, koji je prijateljevao i s Nikolom Teslom i Augusteom Rodinom, pohvalio i pozdravio.

Kolekcija kojom Aleksandra Dojčinović najavljuje nadolazeću jesen i zimu uvelike je inspirirana upravo Meštrovićem, njegovim kozmopolitskim načinom života, a ponajviše time s koliko je ljubavi i strasti slavio žensko tijelo, posvećujući mu neka od svojih najboljih kiparskih ostvarenja. Strastvena i senzualna kolekcija od buklea, baršuna, vune, tila i čipke realizirana je u, za jesen i zimu neobično vibrantnim tonovima žute, zelene, crvene, ružičaste i nebesko plave, s transparentnim fragmentima i detaljima od šljokica, volana, perja i umjetnog krzna. U Aleksandrinoj viziji jeseni i zime žena je hrabra i snažna, s glavom i stavom oslobođenima od svih ustaljenih okvira i granica i kao takva će svoju omiljenu svečanu haljinu odjenuti na omiljene traperice, pa čak i tenisice, što ovu kolekciju čini ponajprije funkcionalnom, što danas i jest, uz recikliranje, jedan od vodećih, svjetskih, modnih trendova. Hit kolekcije svakako su karirano odijelo i ono od divnog ružičastog buklea, kao i predimenzionirani sivi kaput s kojim zima već sada izgleda primamljivo. Nove Lei Lou cipele optočene su kristalima, no prave će zvijezde sigurno biti čizme, budući da dolaze u najneobičnijim bojama i printevima, što ih čini savršenim ‘statement’ komadima za iduću sezonu, baš kao i novi modeli ‘bucket’ i kovčeg torbica.

Njezine kreacije sve češće nose i brojne svjetski poznate dame poput Kaley Cuoco, Melanie Brown te Sofije Carson.

Reviju su iz prvog reda pratile brojne zvijezde poput Lejle Filipović, Daniele Trbović, Judite Franković, Bojane Gregorić, Renate Sopek, Mirne Maras, Ljupke Gojić Mikić, Petre Kurtele, Monike Kravić, Korane Gvozdić, Ive Radić, Ane i Joška Čaglja te brojni drugi.

Pogledajte tko je sve došao na reviju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:22