TEŠKI TRENUCI

DIRLJIVA ISPOVIJEST MAJKE KOJA JE IZGUBILA SINA 'Imao je samo 19 kada je poginuo. Ima jedna stvar koja me drži na životu...'

 Dominic Lipinski-WPA Pool/Getty Images

Spisateljica, voditeljica na BBC-ju i vrsna kuharica, danas 80-godišnja Mary Berry, progovorila je o teškom gubitku sina Williama koji je poginuo 1989. godine u prometnoj nesreći sa samo 19 godina.

Berry je bila odlučna održati ostatak obitelji ‘na okupu’ zdravim razumom i zajedništvom, i u tome je uspjela! ‘Imali smo jedno drugo i znam da sam si neprestano ponavljala da imam Paula i da ćemo zajedno sve izdržati. Uvijek smo bili zajedno i zapravo smo bili zahvalni što smo zajedno’, rekla je za Sunday Telegraph .

Prisjetila se kako je jednom prilikom komentirala susjede koji su imali jedno dijete i rekla mužu kako su sretni što imaju kćer Annabel i sina Toma.

William je bio na poslovnom studiju u Bristolu kad se jednog vikenda u siječnju vratio kući. Sljedećeg je jutra sa sestrom otišao u šoping dok je Mary pripremala ručak. Međutim, kako se dugo nisu vraćali kući sve dok netko nije pozvonio na vratima, znala je da nešto nije u redu. Na vratima je stajao mladi policajac koji ju je zamolio da sjedne i sopćio im da je William poginuo, a da je Annabel u bolnici.

Mary i Paul otrčali su u bolnicu i priznaje da je osjetila olakšanje što im je curica ostala živa. I dok se obitelj pokušavala pomiriti s gubitkom, Mary kaže da joj je najviše pomogao njezin strogi odgoj prema kojem su je učili da kao majka ‘mora držati sva četiri kuta kuće’.

Kaže da je William i danas dio obitelji. Njegovu staru fotografiju čuva u kuhinji gdje je može uvijek vidjeti, a obitelj ga često spominje i zamišlja kakav bi im bio život da je ostao s njima. Mary ipak priznaje da nikad nije i neće preboljeti gubitak:

‘Imate divne uspomene i naučite živjeti s tim, i upravo vas te uspomene održavaju na životu. Kad se sjetim Williama, to je uvijek s veseljem. Neizmjerno mi nedostaje, ali znam da sam bila sretna što je bio s nama barem kratko vrijeme. I još uvijek imam dvoje djece, zar nisam sretna?’

Ako nikad niste vidjeli Mary Berry na djelu, možete sada:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 08:25