BILA JE BESPOMOĆNA

BIVŠA TV VODITELJICA PROŠLA NAJTEŽU OPERACIJU I KRENULA U AVANTURU ŽIVOTA 'Napravila sam pakt sa samom sobom i odlučila opet biti sretna'

 Instagram

Claira Hermet iz Londona odlučila se na dvostruku mastektomiju nakon što je saznala da je nositelj BRCA1 gena koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika, a od spomenute bolesti izgubila je majku i sestru, piše Daily Mail.









- Kad je moja sestra preminula napravila sam pakt sa samom sobom i rekla si kako ću pronaći način da budem sretna. Nisam imala što izgubiti, mogla sam samo dobiti - objasnila je Claira.

Nakon što je uklonila obje dojke i podvrgnula se rekonstrukciji krajem 2014. godine bivša voditeljica BBC-ja odlučila je dati otkaz i upustiti se u avanturu života - putovanje svijetom.









Većinu svojih stvari prodala je na eBayu, spakirala najpotrebnije stvari u ruksak i zamolila sve koji čitaju njezin blog da joj savjetuju koje bi gradove i zemlje tebala posjetiti.

Početkom 2015. mahnula je svojoj obitelji i zaputila se na Barbados, odakle je posjetila Karipske otoke pa Trinidad, Panamu i Rio de Janeiro.









Claira je izjavila kako su joj putovanja pomogla da pronađe nešto što joj je u životu jako nedostajalo, a to je mir.

Sve što je doživjela dokumentira na svom blogu 'My Life Your Hands' na temelju čega planira napraviti vodič za mlade ljude koji će nazvati 'Things I Wish My Mum Had Told Me', a u njoj će opisati i kako se osjećala nakon što je izgubila majku.









- Poludjela sam od tuge. Slala sam joj poruke i pisala 'upomoć' kad je već bila mrtva. Godinama sam tugovala zbog nje, jako mi je nedostajala. Bila sam potpuno bespomoćna, a onda mi je sinula ideja - krenut ću na put, živjet ću svoj život punim plućima i pronaći mir - zaključila je.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:39