MEMOARI LAURE BUSH

Bivša prva dama piše o hipicima, ljubavi i krađama u Bijeloj kući

Prvi je put progovorila o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala kao 17-godišnja djevojka
 AP

Sudeći prema izvacima iz memoara “Spoken From the Heart” (Rečeno od srca, u slobodnom prijevodu) Laure Bush, supruge bivšega američkog predsjednika Georgea Busha, koji su procurili u medije prije dolaska knjige u knjižare, Amerikanci će požuriti nabaviti svoj primjerak.

Već su i objavljeni odlomci izazvali reakcije. Uprava Grand Hotela Heilignedamm u Njemačkoj, u kojem su Bushovi odsjeli 2007. godine tijekom summita G8, ljutito je pobila tvrdnje iznesene u knjizi kako se cijela američka delegacija otrovala hranom dok su ondje boravili.

Još se osjeća krivom

- Nema nikakvih dokaza za te optužbe. Hranu je provjerila sigurnosna služba. Sumnjam da je to samo trik da se proda više knjiga - rekao je glasnogovornik hotela.

Reakcija će sigurno biti još jer bivša prva dama SAD-a piše o svemu i svačemu: od istospolnih brakova do crtica iz mladosti i obiteljskog života i putovanja. Prvi je put opširno progovorila i o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala kao 17-godišnjakinja, a u kojoj je poginuo njezin školski kolega, vozač drugog automobila.

“Osjećala sam se krivom, jako krivom. Točnije, još se tako osjećam. To je krivnja koju ću nositi do kraja života, mnogo vidljivija meni samoj nego ožiljak od nesreće na koljenu”, piše Laura Bush.

U mladost se Laura Bush vraća više puta pa opisuje kako je na drugoj godini studija željela vidjeti kako izgledaju pravi hipici.

“Moja cimerica Jane i ja odjenule smo traperice, bile smo bosonoge, a oko vrata smo stavile ogrlice. Zaputile smo se u Lee Park u potrazi za slavnim hipicima. No, tamo nije bilo nikoga - naprotiv, svi u parku su zurili u nas, zamišljajući da smo hipici koji su se došli povezivati s prirodom usred grada.”

Iako se ljubav između nje i Georgea Busha nije rodila baš na prvi pogled, bili su par samo šest ili sedam tjedana prije nego što ju je zaprostio.

“No, naša djetinjstva su se preklapala, naši su svjetovi bili nevjerojatno isprepleteni, bilo je kao da se znamo cijeli život”, napisala je.

Požalila se i na činjenicu da baš svatko želi suvenir iz Bijele kuće.

Pravi pečat

- Nažalost, krađe su bile čest problem u Bijeloj kući. Gosti bi iz kupaonica izlazili s ručnicima za ruke uguranim u jakne i torbice. Zna se da jedna poznata TV ličnost ima kolekciju papirnatih ručnika iz Bijele kuće, s predsjedničkim pečatom, u svojoj garderobi.

Svojom knjigom punom anegdota Laura Bush je, mnogi kažu namjerno, pretekla supruga čiji će uradak “Decision Point” svjetlo dana ugledati u studenome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:01