OBITELJ ZA STOLOM

NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA Najgledaniji hrvatski dokumentarac izdan na DVD-u

Obiteljski razgovori o hipijevskom životu, homoseksualnosti, generacijskom nerazumijevanju, mržnji, ljubavi i kuhanju vode gledatelje kroz film pun neočekivanih obrata i snažnih momenata identifikacije

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dokumentaraca posljednjih godina, 'Nije ti život pjesma Havaja', redateljice Dane Budisavljević od ovoga tjedna dostupan je na DVD-u u izdanju Hulahopa. Nakon bogatog festivalskog života po cijelome svijetu, Havaji se vraćaju kući kao najbolji dar za sve koji se pitaju što je različitost i zašto ne smijemo diskriminirati.

Film kroz ritual objeda šarmantne obitelji redateljice iskreno, s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem među najbližima. Obiteljski razgovori o hipijevskom životu, homoseksualnosti, generacijskom nerazumijevanju, mržnji, ljubavi i kuhanju vode gledatelje kroz film pun neočekivanih obrata i snažnih momenata identifikacije.

Nije ti život pjesma Havaja premijerno je prikazan na ZagrebDOX-u 2012., gdje je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje regionalnog žirija, nakon čega je uslijedio iznimno uspješan put po europskim i svjetskim festivalima. Film je u Hrvatskoj pogledalo preko deset tisuća ljudi što ga svrstava u red najgledanijih domaćih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:45