VELIKI RAT

'HOTEL U OBLACIMA 1914.' Milana Vuković-Runjić promovira svoj novi roman

Novi roman, na kojem je radila proteklu godinu, Milana Vuković-Runjić predstavit će u srijedu 4. ožujka u 19 sati u Kinu Europa

Što bi bilo da su se svi protagonisti Velikog rata sastali još jednom u hotelu u oblacima, među vrhovima Alpa, u kojeg mogu zalaziti i mrtvi - a među njima i pjesničke duše poput A.G. Matoša - i živi, te uvidjeli tragediju koja je iza ugla? Tako bi otprilike glasio siže novog romana 'Hotel u oblacima 1914.' spisateljice i kolumnistice Milane Vuković-Runjić.

Novi roman, na kojem je radila proteklu godinu, Milana Vuković-Runjić predstavit će u srijedu 4. ožujka u 19 sati u Dvorani Muller zagrebačkog Kina Europa, a na promociji će govoriti i Maja Hrgović, Slaven Letica, Daniel Rafaelić i Ivan Šute, dok će glumac Alan Katić interpretirati izabrane odlomke koji se događaju u intrigantnom miljeu Grand Hotela Majestic.

O Velikom ratu napisane su tisuće stranica na kojima se pokušavaju pronaći odgovorni, poručuje Milana Vuković-Runjić, međutim, ni Gavrilo Princip, ni Apis Dimitrijević, ni kraljevi i carevi poput Franje Josipa, kaisera Wilhelma i Nikolaja II, kao ni cijela vojska diplomata ne mogu se proglasiti glavnim krivcima, nego krivnju snose svi podjednako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:23