USKORO I U HRVATSKOJ

‘Drago mi je da je mama mrtva‘: Na prvu audiciju otišla je sa 6 godina, od tada i kontrolira težinu, roditelji su je silili na slavu...

Jennette McCurdy

 Bryan Bedder/Getty Images/Profimedia/Bryan Bedder/getty Images/profimedia
Knjiga Jennette McCurdy koja je rasprodana u manje od 24 sata, s više od dva milijuna prodanih primjeraka u Americi, otkriva tamnu stranu slave. Kod nas ju izdaje Fraktura

Novi naslov nakladničke kuće Fraktura Drago mi je da je Mama mrtva, kako najavljuju: "šokantna je, lucidna i duhovita priči američke spisateljice, bivše glumice Jennette McCurdy, u prijevodu Hane Samaržije" Bavi se temom "dječjih zvijezda stvorenih grubom ljubavlju i brutalnom ambicijom svojih roditelja".

Iz Frakture poručuju: "Knjiga koja je rasprodana u manje od 24 sata, s više od dva milijuna prodanih primjeraka u Americi, otkriva tamnu stranu slave očima nekadašnje ljubimice Amerike, glumačke senzacije popularne Nickelodeonove serije iCarly".

Jennette McCurdy službeno je prestala glumiti 2021., a svojim svjedočanstvom – koje je postalo najprodavaniji naslov New York Timesa, pridružila se nizu poznatih osoba koje su javno progovorile o zlostavljanju roditelja, poput Britney Spears i Macaulayja Culkina.

image

Drago mi je da je Mama mrtva

/Fraktura

Život djevojčice Jennette McCurdy podsjeća na trening maloljetne Barbie. Na prvu glumačku audiciju odlazi sa šest godina. Od malih nogu kontrolira težinu. Mama je šminka, izbjeljuje joj zube, boji kosu i trepavice, uz komentar kako to rade sve popularne dječje glumice.I dok ona kćeri krči put do slave, Jennette ulazi u začarani krug anoreksije i bulimije, tjeskobe i depresije…Kad napuni osamnaest godina, u samom zenitu mladosti, majčina smrt postat će jedina šansa za izlječenje i novi život.

"Hit-naslov Jennette McCurdy čita se kao lifestyle-časopis, začinjene mocijom i crnim humorom.Bez patetike, autorica ispisuje potresnu priču o uspjehu, oporavku i ljubavi prema sebi, ali i hrabro odgovara na pitanje može li nas smrt bliske osobe osloboditi", poručuju iz Frakture.

Drago mi je da je Mama mrtva u pretprodaji je od 9. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 20:23