‘BIKOVI NE ŽELE ODMOR‘

Predstava koja govori o blizankama koje nakon očeve smrti prave inventar zaostavštine u njegovoj vikendici na periferiji Beograda

Bikovi ne žele odmor

 /Press
U predstavi u režiji Tome Sardarevića prema tekstu Tadije Čalukovića igraju Klara Fiolić, Lucia Luque Akrap, Ema Šunde te Bruno Vrščak

Drama,,Bikovi ne žele odmor‘‘ u režiji Tome Sardarevića prema tekstu Tadije Čalukovića govori o blizankama koje nakon smrti oca prave inventar zaostavštine u njegovoj vikendici na periferiji Beograda.

U predstavi, koja se održava 5. studenog u Frankopanskoj 22, igraju Klara Fiolić, Lucia Luque Akrap, Ema Šunde te Bruno Vrščak.

Tadija Čaluković je rođen 2002. godine. Piše scenarije, prozu i drame. Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, Odsjek dramaturgija, upisao je 2021. Potpisuje scenarij i režiju za tri kratkometražna igrana filma i jedan dokumentarni, koji su prikazani u Beogradu.

Suradnik je na filmu,,Teret‘‘ (2018), koji je premijerno prikazan na Cannes Film Festival. Dobitnik je nagrade,,Prijatelji dece Zemuna‘‘ za najbolju poeziju.

Njegova pjesma o ekologiji objavljena je u antologiji,,Beli gradovi‘‘ u izdanju udruge Mladi istraživači Beograda. Osnivač je i glavni urednik internet časopisa Salome (salome.rs). Objavio je roman,,Mutant u vozu‘‘ (2018). Na festivalu DeSADU sudjelovao je s dramskim tekstom,,Hot Stuff‘‘ (2022). Autor je knjige,,bukvalno. otprilike‘‘ (2023). Na zagrebačkom radiju Kradio autor je emisije,,Beogradska kronika‘‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 11:30