ONI DOLAZE

Lenu gledate u ‘U dobru i zlu‘, Anicu u ‘Kumovima‘, a sigurno ste zamijetili i Vida i Kristijana... Uživo ih možete gledati večeras

Lena Medar, Anica Kontić, Kristijan Petelin, Vid Ćosić

 /Cropix
Večer će u Petom kupeu kraju privesti glazbeni gost DJ Aldo Morro, koji će na pozornicu stupiti nakon nastupa mladih glumaca

I ove jesenjske srijede Peti kupe predstavlja vam neke od novih zvijezda hrvatskog glumišta, koje bi mogle unijeti malo zabave u ovaj kišni dan.

Lena Medar, Vid Ćosić, Kristijan Petelin i Anica Kontić mladi su glumci koji večeras nastupaju u intimnoj atmosferi zagrebačkoga kluba.

Njihova ste lica možda već i zapamtili. Možda iz neke kazališne predstave ili pak televizijske serije. Dok Lenu trenutno možete gledati u seriji "U dobru i zlu", u kojoj glumi uz Jelenu Miholjević, Anicu vjerojatno prepoznajete zbog uloge Kate, radišne Sinjanke bez dlake na jeziku iz "Kumova". Kristijan, koji je djetinjstvo proveo u Gorskom kotaru, glumio je u "Gori", a Vid je ‘zanat učio‘ u "Horvatovima".

Zagrepčanka Lena, koja dolazi iz sportske obitelji (djed je, primjerice, bio nogometaš Zagreba), pohvaliti se može i ulogom u filmu "Escort" Lukasa Nole, koji joj je u sjećanju ostao kao "najljepše iskustvo". Posebno je inspiriraju hrabri i posvećeni glumci poput Ksenije Marinković, Nine Violić i Jadranke Đokić, čiji rad ističe i Vid, koji je s potonjom djelio scenu u predstavi Bobe Jelčića "Sorry". Uvjerljivo najdraži projekt na kojem je dosad radio za njega je "San ivanjske noći" u režiji Renea Medvešeka i Sare Stanić, a otkad je počeo pratiti kazalište nada se suradnji s Anicom Tomić, čiju "Ledu" (ZKM) smatra jednom od triju najdražih mu predstava. Sigurno ga, stoga, raduje i činjenica da je čast da uvodnim razgovorom u Petom kupeu predstavi ove glumce ovoga puta pripala upravo spomenutoj kazališnoj redateljici.

Za Kristijana, koji je pohađao Šumarsku i drvodjeljsku srednju školu u Karlovcu, glumačka se profesija u djetinjstvu činila "dalekom i nerealnom". Danas su pak iza njega suradnje s Lukom Petrušićem, Lukom Dragićem i Dušanom Bućanom, koje je zavolio zahvaljujući seriji "Bumerang", te s Goranom Kulenovićem, redateljem filma "Smrt djevojčice sa žigicama".

Jedan od značajnih projekata u Aničinoj karijeri uloga je Grube u predstavi "Grižula" na Dubrovačkim ljetnim igrama u režiji Saše Božića i Petre Hraščanec. Jedan od zahtjevnijih projekata koje je dosad radila bila je predstava "Prosjačka opera" Lenke Udovički, koja je nastala u koprodukciji kazališta Gavella i kazališta Ulysess. Neku od uloga rado bi ukrala holivudskoj glumici Emmi Stone, šali se Anica, koju je, kao i Kate, uvelike odredio život u Sinju, u kojem je odrastala do trinaeste godine.

Večer će kraju privesti glazbeni gost DJ Aldo Morro, koji će na pozornicu stupiti nakon performansa mladih glumaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:19