PRIČA O USPJEHU

TKO JE LERA LYNN? Nova sezona krimi-serije 'Pravi detektiv' stvorila novu glazbenu zvijezdu

 YouTube
Kad je tvorac serije Nic Pizzolatto dobio snimku od T Bone Burnetta, Lera Lynn je dobila novi posao - da nastupi u 'Pravom detektivu' u ulozi pjevačice, iako tog lika uopće nije bilo u scenariju

Druga sezona hvaljene kriminalističke tv-serije 'Pravi detektiv' donosi više od onoga što imamo prilike vidjeti u prvom planu kamere, zahvaljujući glazbenom producentu T Bone Burnettu, koji je ovoga puta na neobičan način otkrio svijetu novi glas.

Ovaj poznati guru američkog countryja i bluesa od početka je nadležan za glazbenu kulisu ove izrazito 'noir' serije u kojoj su, kako je to primjetio filmski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac , "svi na putu prema dolje". U jednom prizoru, dok se okorjeli detektiv Ray Velcoro ( Colin Farrell) u separeu zadimljenog bara oblijeva whiskyjem u društvu gangstera Franka Semyona kojeg glumi Vince Vaughn, kamera nam otkriva lik pjevačice čija melanholična balada 'My Least Favourite Life' ('Moj najmanje omiljen život') toliko snažno nabija scensku atmosferu da su mnogobrojni štovatelji serije pokrenuli pravu lavinu špekulacija o identitetu djevojke s gitarom.

HBO je poznat po tome da ljubomorno pazi da detalji serije ne isplivaju prije vremena, pa je jedan tweet Rossane Cash (ubrzo izbrisan!) predstavljao iskru koja je upalila plamen. Naime, nakon objave prvog trailera nove sezone u travnju, na kojem se čuje pjesma 'The Only Thing Worth Fighting For', slavna country pjevačica otkrila je da je sudjelovala u pisanju te pjesme, uz samog Burnetta i stanovitu pjevačicu Leru Lynn.

Trailer nove sezone 'Pravog detektiva' s pjesmom 'The Only Thing Worth Fighting For'

Lera Lynn je 31-godišnja pjevačica i kantautorica iz Nashvillea, koja je zapela za uho Burnettu sa svojom naslovnom pjesmom prošlogodišnjeg EP-s 'Lying in the Sun'. Isprva je producent samo kanio iskoristiti tu pjesmu u seriji, ali nakon jednog radnog ručka s Lerom, uz martini i vino, odlučio ju je pozvati u Los Angeles (gdje je napravio svoju repliku kultnog Sun Studija!) da zajedno skladaju glazbu.

Proces je bio zanimljiv: Kako bi postigao dojam sirove spontanosti, Burnett je inzistirao da Lera u studiju istovremeno pjeva i svira električnu gitaru, a pjesmu su napisali tijekom prijepodneva i popodne ju je već snimili. Sljedeći dan tu je pjesmu Lera Lynn izvodila u baru pred kamerama koje su snimale scenu s Farellom i Vaughnom.

Svje je u priči o Leri Lynn došlo nenadano, jer je Nic Pizzolatto, tvorac 'Pravog detektiva', zamislio ovaj prizor s glazbenom podlogom u obliku ljubavne pjesme o osobi koja umre i vrati se u obliku vrane, a kad je od Burnetta dobio snimku, Lera je dobila novi posao - da nastupi u seriji u ulozi pjevačice, iako tog lika uopće nije bilo u scenariju!

Sudeći po reakcijama publike, nova zvijezda je rođena! Iako je protekle tri godine Lera Lyyn marljivo radila na svojoj neovisnoj glazbenoj karijeri i objavila nekoliko izdanja, među kojima je i nedavni album 'The Avenues', šira publika teško bi je imala prilike čuti da nije bilo glazbenog genija T Bone Burnetta i, što je još važnije, 'Pravog detektiva' koji je od nje stvorio novo ime glazbene scene.

Pogledajte prizor s pjesmom 'My Least Favourite Life' na You Tubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:44