JER SVIRATI SE MORA

Tamara Obrovac i Transhistria ekipa vode vas na magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom

Tamara Obrovac Transhistria quartet
 Mare Milin
Koncert s pogledom na jarunsko jezero i zalazak sunca održat će se u četvrtak 24. lipnja s početkom u 20 sati

U novoj epizodi serije “Jer svirati se mora”, koju su financijski potpomogli Hrvatska glazbena unija te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, nastupit će jedna od najposebnijih i najznačajnijih glazbenica, Tamara Obrovac, koja će koncertni opus namijenjen zagrebačkoj publici predstaviti kroz Tamara Obrovac Transhistria quartet. Koncert s pogledom na jezero i zalazak sunca održat će se u četvrtak 24. lipnja s početkom u 20 sati.

Tamara Obrovac i njezina Transhistria ekipa u sastavu Krune Levačića, Žige Goloba i Uroša Rakoveca svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povući za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizmu kad postaje dodatni instrument.

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja - osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada Porin, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Musica u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, više od 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamara Obrovac Transhistria quarteta održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje je prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus nastupila i Sara Renar, kad je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”.

Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati jedno od nezaobilaznih zagrebačkih koncertnih punktova - naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije covida-19. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr. Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2023 14:15