DONOSIMO PREMIJERU

Hvaljeni Porto Morto objavili ‘Vrijeme za čilanje‘: ‘Ova pjesma je proglas oslobođenja‘

Porto Morto
 PROMO
Bend nastavlja sa svirkama uživo ondje gdje su stali prije pandemije - pred publikom će 12. lipnja nastupiti na pozornici ‘Ljeta u MSU‘

"Portopop" donosi novo poglavlje glazbenog putovanja benda Porto Morto, a pjesmom "Vrijeme za čilanje" otkrivaju više detalja o tome kako će zvučati njihov novi album.

- Ova pjesma je proglas oslobođenja i poziv. Nakon dugo vremena došlo je, niotkuda, kao iz vedra neba vrijeme za čilanje. Uđi u auto, idemo u đir. Spot je fantazija u svijetu u kojem je glavna valuta čil. Apstraktan delirij u kojem je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe - poručuju iz benda.

Tekst i glazbu za singl "Vrijeme za čilanje" potpisuju Roko Crnić, Dario Stilinović, Luka Čapeta i Hrvoje Klemenčić. Na miksu je s njima radio Iso Miki (KUKU$). Cijeli audio i video snimljen je u nedavno otvorenoj vlastitoj 'indiependent' produkciji samog benda koja nosi naziv studio "Šećer", pod etiketom Jebotona.

Upravo na ovoj pjesmi Porto Morto ugostio je Darija Stilinovića Stila, vokala benda Spremište. Oba benda iza sebe imaju dugu suradnju zahvaljujući kolektivu Jeboton. Za sjajnu atmosferu spota pobrinuli su se i plesači plesnog kolektiva Škvadra.

Da su Porto Morto jedno od najvećih iznenađenja na domaćoj glazbenoj sceni u posljednje vrijeme dokazuje i činjenica da su publika i struka odlično prihvatili njihov posljednji album "Portofon" (2019.). Album im je priskrbio tri nominacije za Porin, a upravo na tom izdanju objavljena je i pjesma "Hodaj", na kojoj su surađivali s Darkom Rundekom.

I dok njihove pjesme osvajaju hrvatski radijski eter te skupljaju zavidne klikove na brojnim streaming servisima, Porto Morto nastavljaju sa svirkama uživo ondje gdje su stali prije pandemije. Nakon odličnog koncerta u Čakovcu početkom lipnja, bend najavljuje i koncert 12. lipnja. Porto Morto pred zagrebačku će publiku stati na pozornici "Ljeta u MSU", a ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu Eventim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 17:30