VALLEYS OF NEPTUNE

Stiže album s nikad objavljenim izvedbama Jimija Hendrixa

Čak i četiri desetljeća nakon smrti Jimi Hendrix ostaje neprikosnoveni majstor električne gitare čije su skladbe nezaobilazno gradivo svakog pravog ljubitelja rocka.

Sigurno je stoga da će novi album Valleys of Neptune, koji bi trebao biti objavljen 9. ožujka, ugodno iznenaditi poklonike gitarističkog kralja širom svijeta. Na njemu će svoje mjesto naći desetak studijskih snimki napravljenih uglavnom 1969. godine. Bit će to 11. album legendarnog glazbenika, osmi posthumni, a prvi od 1980. godine. Na njemu Hendrix svira sa svojim bendom Experience.

Na album su uvrštene neke obrade poput 'Sunshine of Your Love' britanske grupe Cream te klasici kao što su 'Red House', 'Fire' i 'Stone free'. Po prvi put službeno će biti objavljene skladbe 'Lulaby for the Summer', 'Crying Blue Rain' i 'Ships Passing Through the Night'. Hendrix u svim skladbama ispoljava svoju karakterističnu spontanost, virtuoznost i samouvjerenost dok suvereno prelazi iz psihodelije i neobuzdanih solaža u strukture R&B-ja.

Izdavači vjeruju da će nov i svjež materijal izazvati pravo oduševljenje među ljubiteljima rocka svih generacija.

Njegova sestra Janie izjavila je kako 'Valleys of Neptune' pruža duboki uvid u Hendrixovo umijeće snimanja kao i u činjenicu da je bio neusporedivi inovator kao i gitarist. „Njegova briljantnost sjaji iz svake od ovih neprocjenjivih snimki“, ističe sestra najvećeg gitarista svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:12