NAŠLA SE NA METI

Roditelji htjeli smijeniti ravnateljicu koja voli Iron Maiden, pokrenuli i peticiju: ‘Ona štuje Sotonu‘

Iron Maiden
 Ali Burman/Alamy/Profimedia
Pokrenuta je i kontra-peticija od strane učitelja i učenika, koja je dobila preko 20 tisuća potpisa

Kanadska ravnateljica jedne srednje škole, koju su zabrinuti roditelji kritizirali zbog toga što otvoreno pokazuje svoju ljubav prema heavy metal bendu Iron Maiden, ipak će zadržati posao unatoč svim pokušajima da je se smijeni, piše New Musical Express.

Sharon Burns, ravnateljica srednje škole Eden u St. Catherinesu u Ontariju, našla se na meti roditelja učenika nakon što je na društvenim mrežama podijelila dvije slike. Na jednoj pozira ispred zastave i registarske tablice benda, pokazujući prstima rogove. Na drugoj pokazuje Eddieja, maskotu benda, koji sjedi pored rukom ispisane poruke na kojoj u srcu piše “Eddie 666”.

Peticija da se Burns makne s pozicije ravnateljice i premjesti u drugu školu, originalno je glasila: "Roditelji djece St. Catherines srednje škole veoma su zabrinuti zbog sotonističkih simbola i njenin sklonosti sotonističkim praksama koje objavljuje na društvenim mrežaa."

Jednom kad je priča o peticiji postala viralna dodano je kako se ovdje ne radi o obožavateljici Iron Maidena, nego o "štovanju sotonističkih simbola sa znakom 666". Kontra-peticija od strane učitelja i učenika je dobila preko 20 tisuća potpisa, što je 40 puta više od originalne peticije koja je skupila samo 500-tinjak potpisa.

Sama ravnateljica nije se oglašavala, ali je predstavnica školskog odbora rekla je kako kako je ravnateljica doživjela "jedinstveno iskustvo".

- Ravnateljica Burns nije mogla zamisliti da bi njena objava na Instagramu mogla pokrenuti dvije peticije te da će postati svjetska vijest - rekla je Kim Sweeney.

- Gospođu Burns smatramo stravstvenom i posvećenom osobom koja je najsretnija kad je s učenicima. Mislimo da je glazbeni ukus subjektivan te podržavamo učenike i profesore da uživaju u različitim žanrovima - zaključili su u školi.

Gradska vijećnica St. Catherinea, Carrie Porter, rekla je da je iznenađena time što je takva smiješna, luckasta, ali i frustrirajuća priča postala "glavna vijest".

Burns je u međuvremenu maknula slike s društvenih mreža, no i dalje se na Twitteru opisuje kao obožavateljica metal i ska glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 11:34