KAO NA KARAOKAMA

Noel Gallagher ne može više pamtiti riječi pjesama. Kaže da bi mogao početi koristiti blesimetar

Noel Gallagher, Noel Gallagher‘s High Flying Birds, Essex

 Celia Bartlett/Swns/Swns/Profimedia/Celia Bartlett/swns/swns/profimedia
‘Na turneji sam se zatekao kako promišljam: ‘kako ide sljedeći stih ove pjesme?‘ Moram o tome razmišljati‘, kaže bivši član Oasisa

Noel Gallagher, engleski glazbenik, nekadašnji gitarist i vokalist rock benda Oasis, priznao je da se teško prisjeća riječi nekih hitova koje je napisao s mlađim bratom Liamom, bivšim frontmenom Oasisa.

Poteškoće s prisjećanjem teksta tijekom nastupa pedesetšestogodišnji Gallagher pripisao je, piše The Guardian, "neprestanom protoku vremena", a priznao je i da bi mu u budućnosti mogao zatrebati blesimetar.

"Na turneji sam se zatekao kako promišljam: ‘kako ide sljedeći stih ove pjesme?‘ Moram o tome razmišljati", objasnio je Gallagher, koji je nakon Oasisa osnovao bend Noel Gallagher‘s High Flying Birds.

Sa srodnim problemima nosi se i legendarni pjevač Paul McCartney. Danas osamdesetjednogodišnji McCartney prije tri je godine obznanio da koristi blesimetar za slučaj da se u nekome trenu ne može prisjetiti riječi starih pjesma Beatlesa.

Blesimetar je u lipnju u Glastonburyju koristio i sedamdesetšestogodišnji Elton John, a nije stran ni Bruceu Springsteenu, koji ga koristi godinama. Navodno ga koristi i diva Barbra Streisand, i to ne samo za tekst pjesme, već i za čavrljanje između glazbenih brojeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:04